Geachte bezoeker

Mocht er in dit blog een link niet werken, meldt me dat dan graag even via een mailtje naar govert@riksen.tk of in een reactie op mijn nieuwste bericht.
Veel leesplezier gewenst bij mijn reisavonturen op dit blog!

donderdag 12 augustus 2010

IFKS 12 augustus

Vanochtend in alle vroegte vertrokken naar het Tjeukemeer. Gisteren was het skutsje al naar Echtenerbrug gevaren dus vroeg weer in Sloten de auto´s in en snel richting Tjeukemeer waar ons volgschip vanwege bruggen in de route niet kon komen. Het skutsje heeft een ingenieus strijksysteem waarmee de mast snel neer kan, ons volgschip helaas niet. Het zag er qua weer goed uit, zonnetje en niet te veel wind maar nog steeds een goeie drie die langzaam toenam. Helaas kwam met de wind ook de regen. De wedstrijd startte chaotisch met een valse start waarbij het voor ons niet duidelijk was of het hier ging om slechts één schip of dat het hele veld teruggeroepen werd. Daardoor werd onze start een stuk minder goed maar onze eerste slag was prima en het kostte ons hooguit drie plaatsen. Jammer maar gelukkig niet fataal want het schip liet weer snel en hoog aan de wind. Het probleem van de eerste wedstrijd (geen hoogte) lijkt definitief verleden tijd. Op een skutsje zijn zaken echter zelden perfect want voor de wind blijkt de Gerrit Ynze geen snelle zeiler. Veel van de winst die we halen op de slagen naar de bovenste ton verliezen we gedeeltelijk weer op het voor de windse rak. Gedeeltelijk want telkens na een geheel afgelegde ronde liepen we verder uit op de schepen achterons en telkens een beetje in op de schepen voor ons. Net zoals gisteren duurde de wedstrijd een ronde te kort want het skutsje van de stad Sloten bleef op ons de finishlijn net voor. We blijven de stijgende lijn doorzetten en behaalden vandaag ons beste dagresultaat.


Morgen hopen we weer op niet te veel wind want we gaan naar Lemmer om daar in de baai op het IJsselmeer morgen en zaterdag de laatste twee wedstrijden te zeilen. Wel weer open water dus maar anders en meer beschut dan op Staveren en Hindelopen. Overigens ook de beste plek om te kijken naar de wedstrijden voor toeschouwers op de pier bij het strandje van Lemmer. Oant Moarn!


- Posted using BlogPress from my iPad

Location:Echtenerbrug

Geen opmerkingen:

Een reactie posten