Geachte bezoeker

Mocht er in dit blog een link niet werken, meldt me dat dan graag even via een mailtje naar govert@riksen.tk of in een reactie op mijn nieuwste bericht.
Veel leesplezier gewenst bij mijn reisavonturen op dit blog!

dinsdag 10 augustus 2010

IFKS 9 Augustus

Maandag 9 aug
Stavoren
Na een heerlijke eerste nacht op het volgschip 'De Zwarte Ruiter' in een heerlijk bed in plaats van luchtbed in het ruim van de Gerrit Ynze. Direct na het palaver (schippersbrieving) varen we vol goede moed naar buiten.
Voor de start van 10.00 uur hebben we een aantal settings van het grootzeil aangepast, om optimaal op de weersomstandigheden te anticiperen. De weersomstandigheden waren gunstig voor de Gerrit Ynze, 2-3 Bft en zon (alhoewel, dat is vooral gunstig voor de bemanning).
De start was wederom goed. Het hele veld nam de beslissing om over bakboord te starten. De Gerrit Ynze startte over stuurboord, samen met het skûtsje De Twee Gebroeders uit Langweer. We namen hiermee een risico dat goed uitpakte. Op het eerste aan de windse rak richting de windse ton hebben we een duel met de Twee Gebroeders uit Langweer. Dit was een klassiek bakboord - stuurboord duel. Helaas hebben beide schepen elkaar geraakt. Binnen het Skûtsje Silen komt dit regelmatig voor.
Het gevolg was dat de Gerrit Ynze een protest kreeg. Na het draaien van een straf rondje, vervolgden we onze wedstrijd. Vanwege de aanpassingen van het grootzeil, Iiepen we weer snel in op de rest van het veld. Bij de bovenste ton hadden we zelfs twee schepen ingehaald! We zaten weer volledig in de wedstrijd.
Het werd een spannende strijd om de 8e plek. Op een gegeven moment, in het laatste kruis rak veranderde de weersomstandigheden, waardoor de wind volledig wegviel. Hierdoor raakten we ver achter op de rest van het veld. inclusief het protest dat tegen ons liep, hebben we de beslissing gemaakt om de wedstrijd niet uit te varen. Ook het risico op strafpunten vanwege het protest, was dit een goede beslissing.
Meteen na de wedstrijd voeren we, samen met de rest van de skûtsjes van de B en C klasse, richting de sluizen van Stavoren. Vanwege de drukte, moesten we hier ruim 3 uur wachten. Omdat op de achtergrond de strijd in de A klein en A klasse gevolgd werd, hinderde dit niets.


Daarnaast was het kwik naar ongeveer 25 graden gestegen, waardoor de bemanning een zeer welkom rustmomentje had.
Samen met het volgschip 'De Zwarte Ruiter' zetten we koers naar Heeg, waar de volgende wedstrijd gevaren wordt. Hier stond een heerlijke barbeque op ons te wachten!


- Posted using BlogPress from my iPhone

Location:Stavoren

Geen opmerkingen:

Een reactie posten