Geachte bezoeker

Mocht er in dit blog een link niet werken, meldt me dat dan graag even via een mailtje naar govert@riksen.tk of in een reactie op mijn nieuwste bericht.
Veel leesplezier gewenst bij mijn reisavonturen op dit blog!

zaterdag 27 februari 2010

Tweede dag in Rome
We zijn donderdagavond weer in hetzelfde restaurant gaan eten als op woensdagavond. Het restaurant ligt vlak bij ons hotel en heet 'Station'.
We zaten nu niet aan een raampje en ik moest dus even naar buiten om de WiFi van de buirman te ontvangen en mijn vorige blog te posten.
Ik eet kreeft met spaghetti en het is heerlijk.
Het was een lange dag met prachtig weer en ondanks de buskaartjes hebben we enorm veel gelopen. Dat lopen gaat in een dusdanig slentertempo dat je benen er echt moe van worden. Voeg daar en beetje wijn bij tijdens het eten en je bent bek af.
We gaan weer redelijk bij tijd naar ons hotel om een nacht met ruim 8 uur slaap te hebben.
's Morgens is het bewolkt en er wordt, overigens net als gisteren, regen voorspeld.
Na het ontbijt vertrekken we naar het Vaticaan.
We lopen van Trastevere omhoog naar de vuurtoren. Niet dat Rome opeens aan zee ligt, maar er staat een vuurtoren boven op een heuvel. Vanaf dat hoge punt hebben we een prachtig uitzicht over de stad. Daarna dalen we weer af tot de Tiber en gaan op weg naar de St. Pieter. In de nauwe straatjes staat geen enkele auto zonder krassen of kapotgereden spiegels. Ik zie er één tussen staan die net iets smaller is en er nog zonder schade.


Bij de St. Pieter aangekomen gaan we rechtsaf een steegje in om een bakje espresso te drunken. Daarna lopen we naar het museum. We zien daar een overweldigende hoeveelheid kunst, gobelins en plafondschilderingen. Buiten in de tuin staat een bol die lijkt op een opengereten wereldbol.


We eindigen ons rondje in de Sixtijnse kapel. Daar wordt me vlak nadat ik de volgende foto gemaakt heb, door een bewaker vriendelijk doch dringend gemeld dat fotograferen hier verboden is.


Het weer is weer behoorlijk opgeknapt en we lunchen buiten op een terrasje. Ik geniet van een heerlijke Saltimbocca alla Romana.
Vervolgens gaan we naar de St. Pieter. Een ongelofelijk grote en protserige kerk. We klimmen via een smal trappenstelsel bovenop de koepel. Het is inmiddels wolkenloos en we hebben een prachtig uitzicht over de stad.
Weer beneden zien we de Swiss Guard doodstil op wacht staan. Ik maak een foto van de naald op het plein voor de St. Pieter. De bijna volle ma'am staat er precies achter.


We lopen de straat uit en winkelen nog wat aan de overkant van de Tiber.


Daarna met de tram naar de smalle weggetjes in Trastevere. Johan kiest een restaurantje uit. Het criterium is dat er Italianen eten ipv buitenlandse toeristen. Het wordt een eethuisje waar ze niet eens spaghetti en pizza op de menukaart hebben staan.
Wederom heerlijk gegeten. We drinken er een lekkere Chianti bij. Tegen 22:00u doen we nog een wedstrijdje traplopen en komen we aan in ons hotel. We zien nog net de ploegenachtervolging schaatsen in Vancouver. Een beetje rozig val ik al snel in slaap. Morgen is het zaterdag. De laatste volle dag in Rome.


- Posted using BlogPress from my iPhone

donderdag 25 februari 2010

Eerste dag in Rome

Om 17:30 zitten we in de A320.
Er is net te weinig beenruimte en het ruikt naar kerosine. Zo'n 20 minuten later vertrekken we met 4 uur vertraging. Na 2 uur vliegen landen we in Rome. We moeten nog wel even wachten op de bagage maar om 20:44u zitten we in de trein naar station Trastevere. Nog 5 minuten lopen naar het hotel, inchecken, opfrissen en... Naar de pizzeria!
We eten een ontzettend lekkere pizza en drinken een Chianti in een restaurantje dat er uitziet als een stationsrestauratie.
We gaan rond 23u naar ons hotel terug en slapen snel.

Donderdag 25 februari.
De volgende morgen zie ik dit uit het raam:


We doen rustig aan en 8:30u zitten we aan de ontbijttafel.
Een nadeel van een iPod is dat je ook geen GPS signaal hebt als je telefoon het in het buitenland niet doet. Ik had m'n prepaid kaartje uit NZ mee moeten nemen. Niet voor het bellen maar voor veel andere iPhone functies. Het enige contact dat ik nog kan maken is als ik af en toe een WiFi plek vind. Ik het hotel hebben ze geen WiFi dus dat zal wel weinig twitteren worden deze dagen.
Aan de ontbijttafel treffen we Jorika, die gisteravond nog is aangekomen en Johan als eerste aan.
De eerste dag willen we naar de oude stad. Terwijl Tjeerd buskaartjes koopt, drinken Johan en ik een 'echte' espresso. Het lepeltje blijft er bijna rechtop in staan! Het is prachtig weer en als je in de zon loopt kan de jas al uit.
Eerst naar het Colliseum. Tjeerd leidt ons rond.


Daarna drinken we wat op een terrasje. Daarna lopen we door de Palatijn. Zijn onder de indruk van het huis van Augustus. En dan opeens staat daar in de tuinen van Farnese een levensecht standbeeld van....


We bekijken nog een heleboel ruïnes en lunchen op een lekker terrasje tegenover het Forum.
's Middags lopen we door het forum.


Onderweg naar het Pantheon bezoeken we nog de kerk van Farnesius. Het plafond is bijzonder mooi.


Op het plein voor het Pantheon drinken we wat en gaan vervolgens via een paar winkeltjes weer richting het hotel. We gaan even een uurtje plat en ik werk ondertussen dit blog bij.
Ben benieuwd waar we zometeen gaan eten.

- Posted using BlogPress from my iPhone

woensdag 24 februari 2010

We zijn weer op reis!

Dit keer gaat de reis naar Rome!

Er komen dus weer nieuwe blogposts, maar niet voordat ik de link naar het filmpje van mijn sprong in het diepe nog op dit blog heb gezet.
Dit filmpje heb ik na onze NZ reis gebruikt bij de Projectmanagersdag en is allemaal opgenomen met m'n iPhone. Hier is de link:Dan nu de reis naar Rome (deel1). We zijn wat overhaast op reis gegaan....

Het begon eigenlijk gisteren al toen ik dacht een dagje vrij te hebben genomen voor het inpakken en de laatste voorbereidingen. Daar kwam dus niets van.
Vanwege mijn agendaperikelen had ik m'n vrije dag in de verkeerde gereserveerd en bleek m'n werkagenda helemaal vol te staan met afspraken. 's avonds nog de achterband van de fiets van Olivia proberen te plakken. De binnenband is stuk. Ik heb nog een nieuwe nodig.
Toen dat debacle van Sven Kramer op de 10km in Vancouver. En dan dat filmpje met Gerard Kemkers tijdens de race. Wat een drama. Het zal je gebeuren.
Vanmorgen vroeg op en de koffer gepakt. Maaike heeft Olivia naar school gebracht en komt thuis met een nieuwe binnenband. Toen bleek dat het niet mogelijk was het achterwiel uit de fiets te halen of de vork uit elkaar te drukken. Mijn speciale gereedschap dat ik nog heb uit de tijd dat ik fietsen maakte kon ik niet vinden. Wat nu? Fiestenmakers gebeld, de één is op woendag dicht. De ander heeft geen leenfieten. Maaike wil al thuisblijven, want Olivia heeft toch echt een fiets nodig. Terwijl ik probeer vertrouwen uit te stralen dat we er wel uitkomen, blijkt mijn paspoort niet te liggen op de plek waar ik hem normaal heb liggen. In alle hoeken en gaten gezocht, maar niet te vinden. Dan maar zonder pas op reis. Bij het station bedenk ik dat er nog één plaats is waar ik niet gezocht heb. Ik ga weer terug naar huis om te zoeken. Thuis aangekomen bleek het ook niet daar te liggen. Snel weer naar het station. Ik kan me nog aansluiten bij Maaike, Tjeerd en Emmy omdat ook zij een trein later zijn omdat op het station Emmy ook haar paspoort niet lijkt te hebben. Gelukkig heeft ze verkeerd gekeken.
Onderweg in de trein naar Schiphol probeer ik uit te vinden wat ik moet doen op Schiphol. We komen nu 12:44 aan en het vliegtuig gaat om 13:55.
Ik moet eerst naar de politie op de Plaza en aangifte doen van vermissing. Vervolgens een pasfoto laten maken. En dan naar vertrekhal 1, de afdeling nooddocumenten van de Marechaussee. Ondertussen check ik de logistiek bij Mark S. Hij belt me terug en het lijkt erop dat ik de goede route bewandelMaaSe rest zou vast inchecken, ook voor mij omdat ik alleen handbagage heb.
Bij de aangifte ben na een half uur klaar. Inmiddels belde Maaike vanaf de incheckbalie dat ze er ook aankomt, want haar paspoort blijkt verlopen.
Pasfoto gemaakt en daarna naar de afdeling noodpapieren. We hebben nog een half uur, en de man aan de balie vertelt ons dat ze 3 kwartier nodig hebben en we dus geen noodgeval meer zijn omdat we de vlucht toch niet zouden halen.
Een noodpaspoort kan ik alleen krijgen met een reserveringsnummer. Dus nu eerst weer een vlucht zoeken voor vanavond zodat we ons dan alsnog aan kunnen sluiten. Bij de KLM balie blijkt er nog plek te zijn op de vlucht van 16:30 en ook om 20:00u. Omdat de deskmedewerker zegt dat een internetboeking zo'n €70 goedkoper is voor twee tickets hebben we niet meteen geboekt, maar gaan we eerst weer naar het nooddocumentenloket. De marechaussee denkt dat de eerste vlucht wel haalbaar is. Terwijl we de Internet boeking doen belt Tjeerd met het bericht dat de vlucht is vertraagd wegens technische problemen. Iedereen was weer uit het vliegtuig dus wellicht kunnen we toch met de oorspronkelijke (niet te camcellen) Easyjetvlucht mee. Scheelt toch even zo'n 6 à 700 Euro. De noodpaspoorten duren een klein half uur om te maken en via de Easyjet balie worden we naar de gate geleid. Daar duurt het nog véél langer.
Inmiddels is het al 17:00u geweest en ik ben inmiddels al weer bij met mijn mail en ook dit blogverhaal kan er vast uit.
Ik ben benieuwd naar het vervolg van deze reis...- Posted using BlogPress from my iPhone
Location:Schiphol