Geachte bezoeker

Mocht er in dit blog een link niet werken, meldt me dat dan graag even via een mailtje naar govert@riksen.tk of in een reactie op mijn nieuwste bericht.
Veel leesplezier gewenst bij mijn reisavonturen op dit blog!

woensdag 4 augustus 2010

SKS skûtsjesilen Fluessen

Gisteren met Robben en Sikko met de Randmeer naar Elahuizen gevaren om het skûtsjesilen te bekijken. Na een regenachtige morgen was het 'smiddags prachtig weer.
Heerenveen sloeg een flink gat met Joure, nummer twee in het algemeen klassement.


Langweer, het skûtsje van Jacob werd laatste, maar kwam wel even mooi vlak voor ons langs varen (zie foto).
Vandaag veel en hevige gehad tot een uur of drie. Daarna klaarde het op. Hopelijk is het volgende week bij de IFKS droog...

- Posted using BlogPress from my iPhone

Location:Elahuizen

zondag 1 augustus 2010

Zondag Coupe

Vanmorgen ging de wekker om 6:30u. Snel ontbijten en meteen op weg naar de roeibaan.
Daar aangekomen bleken alle wedstrijden een half uur later te beginnen terwijl het voor de uitbater nog te vroeg was voor koffie. Dan maar meteen op de vouwfiets naar de start.
Ik fiets eerst mee met Conno die wederom een grandioze spannende skiffwedstrijd roeit. Hij kwalificeert zich met een nipte tweede plaats.
Ik moet vervolgens snel terugfietsen naar de start voor de JM2x.


Robben en Victor waren super geconcentreerd aan de start en er werd een erg hoog tempo geroeid. De eerste 500m in 1:35. Ondanks dat ging Frankrijk met ruim een halve bootlengte aan de leiding bij de 1000m. Nederland lag op een tweede plaats vlak voor Ierland en Engeland.
Na 1000m verhoogden Ierland en Engeland het tempo. Onze jongens moesten mee en op 1500m lagen ze alle vier op één lijn. Frankrijk leek stil te vallen bij dit geweld. Uiteindelijk bleken Robben en Victor over het beste eindschot te beschikken.
Ze werden eerste in een formidabele tijd van 6;40,66 Ireland werd tweede in 6:41,74; dan Engeland in 6:42,69 en Frankrijk werd als vierde de B-finale verwezen in 6:43,63.
Deze tijden waren wezenlijk sneller dan er in de andere kwalifikatierace werd gevaren. Daar won zwitserland in 6:46,41. Ook Polen en Hongarije plaatsten zich. Italie en Oostenrijk naar de B.


We moeten twee uur wachten voordat ze de A-finale varen. Weinig tijd voor herstel dus.
Ik lees in de tussentijd de wedstrijdbepalingen voor het skûtsjesilen.
Bij de finale fiets ik net als gisteren mee met de skiff. Wederom een erg spannende race. Conno roeit in de laatste slagen van de derde naar de eerste plaats. Gevolgd op 0,2 seconde door zwitserland. Italië kwam een honderdste seconde tekort en werd derde.
Daarna de JM2x. De start zag er goed uit. Na 250 meter lagen ze voor en bouwden ze hun voorsprong langzaam verder uit. Na 1250 meter kwam, die gisteren 7e werden gevaarlijk opzetten. Bij 1500m gingen ze er Langs, maar kwamen niet echt voor. Robben en Victor leken de aanval af te slaan, maar waren ze wel op tijd? En toen in de laatste tientalle meters kwam weer Ierland opzetten. Zo'n 50m voor de finish lagen onze jongens nu op de derde plek. Maar de verschillen waren klein. Toen trokken de hongaren ineens van de vierde naar de eerste plaats. Ongehoord! Wat een krachtpatsers zijn dat. Het gevolg was dat onze jongens vierde werden en dus net naast het podium. Helaas. Maar wat een sterke race was dit....
Over de finishlijn bleven onze jongens kort uitroeien. Ze baalden als een stekker. Ze gingen voor zilver of misschien wel goud, maar het bleef bij de bronzen plak van zaterdag.

De uitslag JM2x:
1.Hongarije 6:40,37
2.Ierland 6:40,67
3.Engeland 6:41,09
4.Nederland 6:42,41
5.Zwitserland 6:43,49
6.Polen 6:47,74 en in de B-finale
7.Frankrijk 6:47,77
8.Oostenrijk 6:54,81
9.Italië 6:56,34

Daarna kregen we onze zoon weer terug.


We gaan terug naar Antwerpen waar we 'smiddags wat rusten en 'savonds weer ergens lekker eten. Maandag nog wat rondhangen in Antwerpen en dan weer naar huis.

- Posted using BlogPress from my iPhone

Location:Hazewinkel