Geachte bezoeker

Mocht er in dit blog een link niet werken, meldt me dat dan graag even via een mailtje naar govert@riksen.tk of in een reactie op mijn nieuwste bericht.
Veel leesplezier gewenst bij mijn reisavonturen op dit blog!

zaterdag 26 december 2009

Kerst / Robbens verjaardag


Eerste kerstdag, Robbens verjaardag. Al heel vroeg was de hele familie wakker. De ouders van Sarah stonden ook al vroeg voor de deur.
Er stond een verjaardagscake voor Robben klaar en na het uitblazen van de kaarsjes hebben we allemaal gekeken hoe Anna haar cadeautjes uitpakte.

Vervolgens hebben we met Steven een goede, lange heuveltraining gedaan. 15km over heuvels en door het bos in Shakespeare Park.
Op de laatste kilometer heuvelop gaat Robben er vandoor. Steven en Govert kunnen niet volgen en wandelen rustig heuvelop. Wanneer ze thuis komen is Robben al weer onder de douche vandaan. Als ze eindelijk klaar zijn beginnen we aan de kerstkado's en de verjaardagkado's voor Robben.
Daarna hebben we een heerlijke kerstbrunch en spelen we wat spelletjes. Een watergevecht koelt goed af. Vooral Steve, want de kersttraditie hier is dat iedereen achter Steve aangaat. Het is prachtig weer en 's avonds BBQ'en we.

Wel raar dat Robben een halve dag eerder jarig is dan in Nederland. Hij is hier in NZ 17 geworden.

- Posted using BlogPress from my iPhone

vrijdag 25 december 2009

Museum, Gannet rock en Piha

Dinsdag doen we rustig aan. Woensdag krijgen we een rondleiding van Max in het Auckland Museum en gaan we naar een Maori performance. Erg indrukwekkend. We lopen nog een klein stukje door het park en brengen een bezoekje aan 'onze opa boom'.Donderdag de 24e heeft Robben zijn zonnebril gekocht en bezoeken we de Gannet rock aan de westkust. Een rotspunt waar een grote Jan van Genten kolonie broedt. Een prachtig gezicht. Daarna doen we een trail bij Piha. Een lange wandeling door een prachtig bos met als beloning een hele mooie waterval. We eten nog een ijsje op het strand en gaan daarna weer terug naar huis.

We hebben nog tijd om even in 'the Pacific' te duiken bij Army Bay en daarna eten we met z'n allen fish & chips in de Marina.

- Posted using BlogPress from my iPhone

donderdag 24 december 2009

Skytower

Door de tussenstop in Kuala Lumpur valt de jetleg mee. Na een goede nacht gaan we maandag naar het centrum van Auckland en ach... dan spring je natuurlijk maar meteen van de Skytower. Een sprong van 192 meter. Geen tijd voor angst want je bent er in ca. 11 seconden. Pas daarna sta je te trillen op je benen.

Robben en ik zijn allebei naar beneden gesprongen. Robben als eerste, want dan ziet hij niet hoe bang ik ben...
Een paar minuten later komen we bij met een kopje Starbucks.
We gaan weer omhoog. Nu samen met Anna voor een Skywalk. Dat is een rondje bovenop de toren buiten om in de open lucht. Wederom ga ik als laatste, dit keer knikken mijn knieen dusdanig dat ik nauwelijks meer kan lopen. Ik durf nauwelijks te kijken dus van het prachtige uitzicht kan ik nauwelijks genieten. Vooral mijn nichtje Anna valt op door wat ze allemaal zo maar durft. Robben en ik vinden dit eigenlijk nog enger dan de sprong. Bij de walk heb je namelijk veel meer tijd om bang te worden.- Posted using BlogPress from my iPhone

woensdag 23 december 2009

Kuala Lumpur - Auckland

Het is er tegen de 30 graden en de luchtvochtigheid is nagenoeg 100%. Tropisch dus. Als er ' smiddags een hevige stortbij valt besluiten we, ondanks dat ons gepinde geld nog lang niet op is, maar terug naar het vliegveld te gaan. Daar eten en drinken we net zolang totdat het geld nagenoeg op is.
Verder maken we onze kerstkaart:

Voor iedereen een Merry Christmas and a Happy New Year!!!


Moe maar voldaan slapen we nog een uurtje op een bankje en gaan daarna boarden.
Dit keer een iets nieuwere Boeing. We kunen zelfs een film bekijken zonder dat het hapert en je kan zelf bepalen of je hem pauzeert. We zitten alleen weer midden in het vliegtuig en de beenruimte is ook hier net te krap. Vooral vervelend als er een passagier voor je zit die de rugleuning ineens naar beneden klapt naar de slaapstand en mijn knieen er nog onder zitten.In Auckland staat broer Max ons op te wachten en rijden we naar huis. Het is inmiddels zondagmiddag 20 december. We begroeten Sarah en Anna. Het is inmiddels 3 jaar geleden dat ik hier voor het laatst was, maar toch is het voelt als gisteren.

En waarempel... daar is die dan. De lang verwachte iPhone. gelukkig had Max hem vast besteld, want de levertijd was een paar dagen en die wilde ik natuurlijk niet missen.

Met dit apparaat wil ik de rest van het blog gaan schrijven, maar dat valt nog niet mee. Je moet eerst een aantal apps downloaden en uitvinden hoe dat eigenlijk allemaal werkt.
En dan zijn er zo veel mooie apps zodat je eigenlijk niet meer aan je blog toekomt.
En 's ochtends ben je vanwege de jetleg extra vroeg wakker en dan probeer je natuurlijk niet meer te slapen als je net zo'n mooie iPhone hebt.

dinsdag 22 december 2009

BRR


We denken aan jullie!

Arnhem - Kuala Lumpur

We vertrekken op de 17e aan het eind van de middag. De sneeuw zorgt voor de nodige vertraging. Rond 18:00u vertrekt de ICE naar Frankfurt. Net in Duitsland sneeuwt het niet meer maar zorgt een defecte trein er voor dat we in een andere ICE over moeten stappen. Uiteindelijk komen we met een klein uur vertraging in Frankfurt aan.
In een proma hotelbed geslapen en de volgende morgen konden we lekker uitslapen. Om 12u zittem we in een relatief oude Boeing 747-200. Helaas hebben we geen raampje maar we zitten midden in het vliegtuig. 11,5 uur vliegen met weinig beenruimte en een permanent klagende zwitser naast me. De verwarming bleek net zoals de board-tv het niet goed te doen. De reis duurt zo erg lang en om 7u Landen we veilig op het vliegveld in Kuala Lumpur.
Omdat onze volgende vlucht pas 's avonds gaat, besluiten we met een treintje naar het centrum te gaan. Vanaf Central Station met de monorail naar het hoogste gebouw ter wereld. Daarna naar de mall in de Golden Triangle en naar Chinatown.

Tropisch warm en 'jet-legged' voor het KLCC

- Posted using BlogPress from my iPhone