Geachte bezoeker

Mocht er in dit blog een link niet werken, meldt me dat dan graag even via een mailtje naar govert@riksen.tk of in een reactie op mijn nieuwste bericht.
Veel leesplezier gewenst bij mijn reisavonturen op dit blog!

donderdag 26 december 2013

Christmas

Op dinsdag 24 december bezoek ik de huisarts van Max voor mijn dikke wang. Hij onderzoekt het en komt tot dezelfde conclusie als mijn arts in Nederland vlak voor mijn vertrek: speekselstenen. Blijkbaar is de steen wat opgeschoven, want er is nu wel iets hards te voelen. Hij verlengt mijn antibioticakuur met twee weken. Zijn advies: flink blijven doorspoelen, veel drinken, kauwen en pepermunt om de speekselproductie te stimuleren. Wat ik al deed, af en toe een hapje azijn, vond hij ook erg sterk. Het is alleen een beetje smerig...
In de middag komt Sarah's broer Steven, zijn vriendin Vicky en haar moeder Cilia aan. Ook de ouders van Sarah, Alan & Elaine komen en we hebben met z'n allen een bbq.


'S avonds stookt Max een vuurtje omdat de wind wat koud geworden is.
Er komt een koudefront aan en als ik op eerste kerstdag wakker wordt regent en stormt het. Gelukkig is het 's middags al weer droog en klaart het wat op.
Ik begin de kerst met een workout van een uur op de hometrainer. Zo heb ik de calorieën er al vast afgetraind.
Tegen het middaguur pakken we de pakjes onder de kerstboom uit en daarna genieten we van de heerlijke kerstmaaltijd aan een lange tafel. Compleet met Christmas crackers, hoedjes en 'lots of champagne'. We spelen nederlande Trivial Persuit en een spelletje dat Maffia heet. Olivia kent het van een schoolkamp in Nederland.
Daarna eten we het 'grand dessert' met onder andere de Pavlova en Christmas Pudding met brandy sauce. Heerlijk!
's Avonds doen we met z'n allen nog een paar rondjes Maffia en daarna rond 22:00u facetimen we Robben wakker om hem te feliciteren met z'n verjaardag. We belden hem wakker. Het was laat geworden...
Tweede kerstdag slaapt iedereen uit. Olivia en ik whatsappen wat met het thuisfront die op dat moment aan de kerstmaaltijd zitten.
We maken een prachtige lange wandeling door de ongerepte natuur door het Okura Scenic Reserve.


Halverwege weet Alan een betere route langs de waterkant om de berg heen. Zo hoeven we niet te klimmen. Het is echter vloed en we waden regelmatig door kniediep water. Schoenen uit.. Schoenen aan.. Schoenen uit.. Er komt geen eind aan.


Opeens zegt Alan dat hij de weg niet meer weet... Zo lopen we enkele kilometers om en we komen ruim anderhalf uur later aan op de plek waar Max ons weer zou oppikken.


Al met al was een prachtige wandeling en we hebben genoten van de uitleg van Alan over allerlei bomen, planten en miljoenen jaar oude zandbanken.
Eenmaal thuisgekomen gaan We nog snel even naar het strand voor een snelle verfrissende dip in de oceaan. Heerlijk wat een weelde.
's Avonds wederom een bbq, een groot vuur, marshmallows en een spelletje maffia.
In de kleine uurtjes bewonder ik de sterrenhemel. Er is hier geen enkel sterrenbeeld dat ik herken, maar het zuiderkruis heb ik gevonden.
De zwelling in m'n wang is gelukkig weer wat minder geworden.

- Wordt vervolgd...

Location:Auckland

maandag 23 december 2013

Auckland

De eerste dag lunchen we op het heerlijke terras in de achtertuin. Lekker in het zonnentje. We smeren ons meteen in met een sunblock dat Sarah voor ons heeft klaargelegd. 'Smiddags gaan we naar het winkelcentrum om eten te kopen voor de bbq 's avonds. De winkels zijn allemaal versierd voor de kerst en Olivia vindt de deze kerstsfeer fantastisch. Er is zelfs een kerstman. We komen er ook de ouders van Sarah tegen.
's Avonds eten we een heerlijke bbq met lamsworstjes en supermalse biefstuk die max zelf heeft gesneden.
Het valt reuze mee met onze jet-lag en we proberen zo lang mogelijk wakker te blijven.
Ik pas ondertussen het tijdschema van m'n antibiotica pilletjes wat aan. Ik moet namelijk om de 8 uur een pilletje slikken, maar met het Hollandse schema moet ik er 'snachts om 3 uur voor wakker worden. Ik verschuif dat geleidelijk naar 'smorgens 7uur. Mijn wang is wat minder dik dan in het begin.
De eerste nacht slapen we meteen goed door. Olivia en Anna verslapen zich zelfs.
Zondagmorgen brengen we Anna naar het sportcentrum en gaan daarna met z'n allen naar de grote Mall in Albany. Daar treffen we ook nichtje Tessa uit Wellington die met haar moeder al in Auckland is aangekomen. De meiden gaan zonder ons shoppen. Het is er superdruk en Max en ik gaan op zoek naar wat laatste kerstkado's en drinken daarna een biertje in een pub, waar we op de meiden wachten. Olivia heeft er een lekker frisdrankje ontdekt: lemon, lime & bitter. Ik heb er een leuk kadootje gevonden voor Jonas of Robben, maar volgens Max en Anna zou ik het gewoon aan mezelf moeten geven omdat ik het zelf minstens zo leuk vind. Ik zal er op dit blog verder niets over zeggen anders is de verrassing eraf.
Voor het avondeten hebben we met de ouders van Sarah afgesproken op het strand. Fish en chips on the beach under the christmas tree. Als dit de thuisblijvers niet jaloers maakt, weet ik het niet meer ;)


's Avonds boeken Max en ik vast enkele overnachtingen voor onze trip op het zuidereiland. Het valt niet mee, want er is nog maar weinig vrij. Het is er hoogseizoen zo rond de jaarwisseling.
Ook de tweede nacht slapen we gewoon door. Mijn wang is nog steeds een beetje dik maar ik heb er geen last van.
Maandagmorgen fiets ik een uurtje op de hometrainer en doen we het verder rustig aan. We boeken nog een paar overnachtingen, alleen die laatste in Akaroa wil maar niet lukken. Sarah moet vandaag lang doorwerken.
Rond het middaguur gaan we naar het centrum van Auckland. We rijden eerst even langs de haven, waar het duurste privé jacht ter wereld licht. Hij is ontworpen door Philippe Starck voor een Russische miljardair.


Het schip kost zo'n 300 miljoen dollar en het heeft een bemanning van 45 man. Nadat we geparkeerd hebben wandelen we via Queenstreet naar het Auckland Art Gallery. Een prachtig museum dat recent helemaal verbouwd is. Daarna naar de Sky Tower waar Olivia en Anna eerst de Skywalk doen en daarna in een geleide vrije val 192 meter naar beneden springen. Ik bespeur geen enkele angst en constateer dat ik het zelf wellicht enger vind dan Olivia.


Wat een kanjer! Terwijl Anna en Olivia boven hun rondje lopen, wachten Max en ik in de Fiddlers, een Ierse pub er tegenover.
Als we teruglopen zien we een enorm verlengde Hummer voor de deur staan met een bewaker erbij met een Sikh hoofddeksel op. Om kwart voor 5 kunnen we naar het platform om Anna en Olivia op te wachten na de Sky Jump. Daar staan we samen met een groot Indiaas gezin en het blijkt dat Olivia en Anna samen met iemand uit die Hummer springt. Als de man gesprongen heeft, wordt hem meteen gevraagd of hij het nog een keer zou willen doen. Zijn eerste reactie is: 'yes, I've got money'.... Tsja, wat moet je daar nou van denken?...
Vlak daarna springen Anna en Olivia. Op dezelfde vraag antwoorden ze beiden 'no!'
Ze vonden het geweldig en staan nog lang te trillen op hun benen van de adrenaline rush.


Het filmpje van Anna heeft Max op facebook geplaatst, dus mocht je dat willen zien: zie zijn facebook pagina.
We dineren in een restaurant in de haven en rijden daarna naar huis.
Dinsdagmorgen is mijn wang weer dikker geworden. Tijdens het ontbijt zwelt hij nog verder op. Omdat ik nog maar voor 1 dag pillen heb en het de volgende dag kerst is, besluit ik om nog even bij de huisarts langs te gaan. Wellicht kan ik de kuur wat verlengen. Het is ons eindelijk gelukt om de laatste overnachting in Akaroa te doen dus we kunnen straks op het zuidereiland met dolfijnen gaan zwemmen!


- wordt vervolgd

Location:Auckland