Geachte bezoeker

Mocht er in dit blog een link niet werken, meldt me dat dan graag even via een mailtje naar govert@riksen.tk of in een reactie op mijn nieuwste bericht.
Veel leesplezier gewenst bij mijn reisavonturen op dit blog!

vrijdag 24 december 2010

De dagen voor Kerst

De dagen voor de kerst doen we niet veel...
Woensdagmorgen heeft Sarah een lekke band. Ik verwissel de band zodat ze weer verder kan. Er zat een spijker in en de band moest vervangen worden.
Jo en ik besluiten te gaan hardlopen. Na 700m doet het bij Jonas overal pijn en maken we rechtsomkeert. Amper 10 minuten later staan we weer voor de deur.
'smiddags gaan we met Sarah en haar moeder naar Albany. Daar is een ander groot winkelcentrum, waar het vanwege de airco goed toeven is. Naturlijk is de eerste winkel die we bezoeken de Applestore. Jonas legt me daar de features van de nieuwe types uit.
Onderweg naar de supermarkt wordt ik aangesproken door een alleraardigst meisje van een of andere beauty stand die ik m'n hand geef. Ze doet iets met m'n nagel en voordat ik er erg in heb, is één van mijn nagels gepolijst!
Wil ze me ook nog voor veel geld een doosje beautyspullen verkopen ook. Ik bedank haar vriendelijk en voel me aardig 'genomen'. Geen gezicht één zo'n glimmende nagel.

's Avonds de eerste BBQ.
Bijgaand nog een plaatje van ons nichtje Anna tijdens de wandeling door het Shakespear park.


Donderdag is het stralend weer en superwarm. Zo doen we nog minder. We hangen wat binnen rond; buiten is het te warm. Je brand je voeten op het terras. We X-boxen, luisteren muziek, lezen en hangen gewoon wat rond. Jonas voelt zich niet lekker. Heeft een zere keel en is wat grieperig. Sarah loopt intussen alle kasten in het hele huis af op zoek naar een paar kerst kado's die ze ergens weggelegd heeft. Ik geniet van een Bundaberg gingerbeer. Wat is dat toch lekker spul. Jammer dat we dat in NL niet hebben. Daar kan je wel gingerale kopen, maar dat smaakt toch echt veel minder lekker dan gingerbeer. 0% alcohol, maar wel veel caloriën dus je moet er, net als bij een 'echt biertje' niet te veel van drinken.
's Avonds hebben we samen met Allan en Elaine een BBQ. Heerlijk malse biefstuk gebraden door masterchef Max himself.

Vrijdags is het bewolkt en gaan Anna, Jonas en ik met de auto van Sarah naar downtown Auckland. Het plan was eerst naar de haven te gaan, wat bootjes en shops bekijken en dan tegen 13:00u naar Max' werk in het museum te gaan. Hem daar op te pikken en dan de stad weer in om van de Skytower te springen.
Bij gebrek aan een kaart belt Anna met Max en word ik de stad door geloodst. Niks haven, meteen naar het museum dus...
Daar krijgen we een snelle rondleiding van Max en genieten van een prachtige Maori show.


Maori's zijn niet zo groot. Het meisje naast mij stond zelfs op haar tenen.

Tijdens het bezoek voelt Jonas zich steeds beroerder en uiteindelijk besluiten we het oorspronkelijke plan om na het museum van de Skytower te springen maar varen en gaan we direct naar huis.
Jonas duikt na een warme grok meteen het bed in.
Hopen dat hij snel weer op de been is. Morgen is het kerstmis.

- Posted using BlogPress from my iPad

Location:Gulf Harbour Dr,Gulf Harbour,Nieuw-Zeeland

dinsdag 21 december 2010

Na regen komt zonneschijn

Als het buiten regent, zoek je de bezigheden dus maar binnen.
Zo zijn we zondagmiddag we na een lang potje monopolie wezen carten. Dat is best nog een heftige bezigheid. Na twee keer 10 minuten voel je je gebroken. Moe, voldaan en stinkend naar benzine keren we huiswaarts. Jonas was ons in de tweede head allemaal te snel af. Nooit geweten dat hij zo'n goede coureur was.


Maandagmorgen halen Jonas en ik Anna op van het zwembad. Max en Sarah moeten beide werken en hebben haar 's ochtends vroeg op weg naar hun werk gebracht. We kijken het laatste half uurtje training en zijn verwonderd over de snelheid die ze weet te ontwikkelen. Nadat we haar gehaald hebben begint het slechte weer pas echt. De regen slaat tegen de ramen. Tussen de middag gaan Jonas, Anna en ik 'shoppen' in het winkelcentrum. We kopen een paar kerstkadootje en hardloopschoenen voor Jonas. Vervolgens nog wat etenswaren bij de super voor het eten vanavond. We halen lekker belegde broodjes voor de lunch.
Thuis begin ik vast het pizzadeeg te maken en Anna maakt chocolaatjes voor het toetje. Als Max en Sarah thuiskomen staat er al snel pizza op tafel.

Ook dinsdagmorgen halen Jonas en ik Anna op bij het zwembad. Het weer lijkt op te knappen en rond tien uur gaan we met Alan, de vader van Sarah als gids naar het Shakespeare Regionale Park. We bezoeken de palingvijver. Er zit zoveel paling in dat ze af en toe boven het water uitkrullen. We lopen door het oerbos, zien en horen prachtige vogels.
Dit puntje van de 'peninsula' wordt op dit moment van de rest afgescheiden door een hoog hek om ratten, wilde katten, fretten en possoms te weren. Dit doen ze om daarachter zo veel mogelijk een omgeving te scheppen waar de originele vogelsoorten kunnen leven. Alan is voorzitter van de stichting die dit natuurgebied ontwikkeld en vertelt het honderd uit. Over bloemen, bomen, hagedissen, Maori's die hier geleefd hebben en wat Alan en de stichting allemaal doet om dit stuk land als natuurpark verder te ontwikkelen. Een betere gids kan je hiervoor natuurlijk niet hebben.


We picknicken op de uitkijktoren op het hoogste punt en genieten van het uitzicht. De zon schijnt inmiddels en de temperatuur loopt al snel op naar 28 graden. Als we het park weer uit zijn en bij de auto komen duiken we nog even in de oceaan. Army Bay, een prachtige rustige baai. Het water is heerlijk. De wind is hard, maar lekker koel. Bij het opdrogen verbranden we ook een beetje. Gelukkig valt de schade mee.


De lucht ziet er nu uit zoals die er rond deze tijd in NZ uit hoort te zien rond deze tijd van het jaar. De wind is nog wel hard en de vooruitzichten voor de komende dagen zijn wisselvallig, kans op regen met een middagtemperatuur van 26 graden.

- Posted using BlogPress from my iPad

Location:Gulf Harbour Dr,Gulf Harbour,Nieuw-Zeeland