Geachte bezoeker

Mocht er in dit blog een link niet werken, meldt me dat dan graag even via een mailtje naar govert@riksen.tk of in een reactie op mijn nieuwste bericht.
Veel leesplezier gewenst bij mijn reisavonturen op dit blog!

zaterdag 9 januari 2010

De terugreis

Vanmorgen ben ik vroeg opgestaan om Anna succes te wensen bij haar zwemwedstrijd.
Robben heeft tot half negen uitgeslapen. Daarna de koffer ingepakt en rond 10am rijden we met Max naar het vliegveld. Helaas kunnen we weer geen stoel bij een raampje krijgen en zitten we net zoals op de heenreis midden in de middelste rij.


Even de gelegenheid om even wat dingen die we gedaan hebben op een rijtje te zetten. Dat is namelijk nogal wat.
We hebben Robbens 17e verjaardag gevierd onder de kerstboom bij Max, Sarah en Anna.
Van de hoogste toren op het zuidelijk halfrond gesprongen vanaf, de skytower in Auckland. Een rondje op 192m hoogte buitenlangs om de toren gelopen.
Het Auckland museum en een Maori show bezocht.
Een Jan van Genten kolonie gezien en het strand bij Piha.
3400km gereden in 12 dagen in een Campervan.
Gezwommen met dolfijnen in de wilde natuur.
Mount Cook gezien en Lake Tekapo en Pukaki.
In een jetboat met 80km/h tussen de rotsen doorgevaren en 'white water raften' op de Shotover river, dé spectaculairste rivier in NZ.
Een boottocht op de Milford Sound met een bezoek aan het onderwater observatorium.
De enige gletsjers ter wereld gezien die op zeeniveau uitkomen (Fox en Franz Jozef).
Oud en nieuw gevierd zonder ook maar één vuurpijl of oliebol.
De pannenkoekrotsen gezien aan de westkust.
Veel platte Possums.
Het Abel Tasmanpark bezocht. Een scenic flight boven hetzelfde park.
Een sky-dive van ca. 4km hoogte met een vrije val van ongeveer een minuut (200km/h).
De knalharde wind van de roaring 40th gevoeld die tussen het Noorder en Zuidereiland tocht.
De elevator en tower beklommen bij Whanganui.
Door het National Park gereden. De 'craters of the moon' bezocht, een vulkanisch gebied bij Taupo.
In een plastic bal een berghelling afgeZORBt.
Geijsers gezien, 'mudpools', kokend hete bronnen en een vulcanisch Maoridorp bij Rotorua.
Duizende gloeiwormpjes gezien in Waitomo Caves. En daar ook: abseilen, tokkelen, 'blackwaterraften' en ondergrondse watervallen beklommen.
Door spectaculaire glijbanen gegleden in Waiwera.
Karten, Bumperboats varen, Monopoly spelen en natuurlijk BBQ'en.
En daarnaast hebben we natuurlijk de duurloopjes gedaan en van de natuur en de prachtige views genoten.
Wat hebben we niet gedaan: bungee jumpen.

NZ heeft geen giftige slangen en spinnen. Het vervelendste beest in NZ is de sandfly. Met stip op 1! Een beestje dat op een fruitvliegje lijkt, maar dan steekt. En omdat ze mij lekkerder vonden dan Robben had ik nogal wat gemeen jeukende plekken op mijn benen en voeten. Die plekken werde opgezette met bloed gevulde bultjes die een week later nog gemeen jeuken (ook als je niet krabt).

Tsjonge het zal wel even wennen zijn straks weer in Nederland. We zijn nu na bijna 11 uur vliegen weer in Kuala Lumpur aangekomen. Het is hier om 9u 's avonds 25 graden C en ook de temperatuur shock naar het koude Nederland zal groot zijn. Als er straks nog maar wat zout is voor ons eitje...

We zijn al nagenoeg op de helft. Het is nog zo'n 12 uur vliegen en nog een stukje met de trein.

- Posted using BlogPress from my iPhone

Location:Kuala Lumpur

vrijdag 8 januari 2010

Klaar om naar huis te gaan

Donderdag de 7e ruimen we na het ontbijt de camper op en vertrekken we naar Auckland.
Daar parkeren we midden in het centrum rond 1pm de campervan in 'the basin'. De haven waar de America cuppers lagen toen die hier gehouden werd. We bekijken twee oude AC'ers die er nu liggen om met touristen te varen en lopen langs de KZ1 de grootste AC'er ooit die een legendarische race heeft gevaren tegen een catamaran de amerikaan Dennis. Connor. De laatste race voordat zo'n beetje alle maten waaraan een boot moet voldoen werd vastgelegd.
Daarna lopen we door de shoppinglane Queenstreet en eten sushi. Downtown Auckland zijn we nog getuige van een uitslaande brand. En als je een iPhone hebt leg je zoiets natuurlijk meteen vast.
Om half vijf pikt Max ons op bij de camperverhuurder.
We rijden naar het zwembad waar Anna haar baantjes trekt. Onderweg naar huis halen we pizza's en 's avonds liggen we weer in een echt bed.
Op vrijdagmorgen de 8e gaan Robben en ik na het ontbijt weer een rondje Shakespearepark lopen.Voldoende heuveltraining voor Robben dacht ik zo.
Als we weer fris zijn na de douche spelen we met Max, Anna en Tessa, een van de nichtjes die is blijven logeren, een goeie pot Hollandse Monopoly. 's middags gaan we karten en daarna varen we in bumperboats. Doordat Max en ik wat zwaarder waren dan de anderen, kwamen wij er met een behoorlijk natte shorts uit. Wel een hoop lol gehad.
's avonds doen we een farewell BBQ en praten nog wat na. Sarah is samen met Anna alle zwemspullen aan het inpakken want ze moeten er morgenochtend vroeg uit voor een wedstrijd in het noorden van NZ. Helaas moeten wij dat missen, want dan zijn wij al weer onderweg naar het vliegveld.
De vakantie zit er weer op.
Ik plaats op het blog nog de foto's van ons raften op de Shotover river nabij Queenstown.
Je hebt in een eerder blogverhaal al kunnen lezen dat we om zijn gegaan. Nu kan je het zien hoe we een nat pak haalden.

- Posted using BlogPress from my iPhone

woensdag 6 januari 2010

Waitomo Caves

De volgende morgen, de 6e, is het opnieuw stralend weer en beginnen we de dag met een frisse duik in het zwembad. Het is jammer van dit mooie weer, want we zullen het grootste deel van de dag onder de grond doorbrengen.
We brengen een bezoek aan de Glowworm caves. Helaas mogen er hier geen foto's gemaakt worden. Vandaar dat jullie het moeten doen met deze foto van een foto.om een beetje indruk te krijgen van wat we gezien hebben.Een grot met een sterrenhemel bestaande uit duizenden glowworms. Prachtig!
De glowworm heeft de meest efficiënte verlichting. 98% licht en slechts 1-2% warmte. Hij maakt licht om muggen te lokken. Die vangt hij in een soort spinneweb achtige draden die recht naar beneden hangen. De proteïne gebruikt hij om te groeien en de reststoffen gebruikt hij voor z'n lampje. Hij gebruikt dus alles en poept niets uit.Daarna bezoeken we het museum en begint de echte adventure. We hijsen ons in wetsuits en gaan abseilen in een grot. 38m naar beneden en van daar nog dieper. Op een gegeven moment krijgen we allemaal een zwemband en drijven we onder een sterrenhemel van glowworms. Vanwege de nattigheid heb ik ook hier geen foto's van kunnen maken. Wel hebben we een fotoCD gekocht waar we opstaan kruipend door spelonken en klimmend op ondergrondste watervallen. Mogelijk plaats ik daarvan later nog een foto op dit blog.
Tegen zes uur zijn we weer bijgekomen met een bagel en een kop warme tomatensoep. We besluiten naar dezelfde camping te gaan waar we gisteren ook overnacht hebben. Morgen in de laatste dag van onze trip en leveren we de campervan in Auckland weer in.
Eerst nog even lekker in de hot tub en dan de laatste aflevering van 'The flight of the conchords'.

- Posted using BlogPress from my iPhone

dinsdag 5 januari 2010

Rotorua

Op 5 januari beginnen we de dag met een loopje langs het meer. Het is prachtig weer. De terugweg gaat over het spoor.


Dit hier is de 'drukke' spoorlijn tussen Auckland en Rotorua. Het loopt overigens niet lekker hard zo tussen de rails..
Daarna bezoeken we Wakarewarewa. Een Maoridorpje op vulkanische grond in Rotorua.


Er wonen daar 25 gezinnen en ze koken en wassen in thermische poelen. We maken daar ook weer een Maori show mee met o.a. ook de Haka. Van de gids horen we dat er nog een landere Maori plaatsnaam is dan die we twee dagen geleden hebben opgeschreven in ons blog. De onze leek er wel op was maar was maar 56 letters lang... (Voor de geïnteresseerden kijk op: http://kennis-en-wetenschap.kwero.nl/geografie/489-langste-plaatsnaam.html).


Ik was eigenlijk op zoek naar het vulcanisch gebied waar ik 10 jaar geleden ben geweest, maar kon dat niet meer vinden. Er zijn nu zo veel parken en hotels. De Maorigids zegt dat doordat al die hotels ook warmwaterbronnen slaan het waterpeil in hun meertjes is gezakt.
In het Maoridorp lunchen we nog met een vers gekookte maïskolf. Hij wordt hier uit de kokende poel gehaald.


We doen nog wat boodschappen downtown Rotorua bij o.a. 'the mad butcher' waar we lekkere malse sirloin steaks hebben gekocht. 1172gr voor $12.88. Goed hé?

Daarna vertrekken naar Waitomo. Daar doen we de reserveringen voor de volgende dag en zoeken we een plekje op een top10 camping. Voor de dagelijkse BBQ koelen we af in het zwembad en genieten we van een 'hot tub'.


- Posted using BlogPress from my iPhone

ZORB

Op 4 januari waait het 's ochtends in Wanganui zo hard dat de camper staat te schudden. We grappen al dat het slechte weer ons achtervolgt. Gelukkig viel dat mee want eenmaal onderweg klaarde het snel op. We bezochten nog de toren en de historische 'elevator' die bewoning in een stadsdeel boven op een berg mogelijk moest maken.Daarna rijden we naar Taupo, waar we aan het meer fish&chips eten.
We bezoeken de 'craters of the moon'. Een vulcanisch landschap nabij Taupo.Bij Rotorua wandelen we in het park en gaan we naar de Zorb. Robben heeft er wel trek in en even later rolt hij in een grote plastic bal de helling af.


Alle campings hier zijn volgeboekt. Gelukkig kunnen we nog het laatste plekje krijgen op een familypark en eten schapenvlees met gebakken rode kumara. Een mango toe.
Voor het slapen kijken we, zoals we dat vaker doen deze trip, naar een aflevering van 'the flight of the conchords'. Robben heeft hiervan een DVD voor zijn verjaardag gekregen. Typische NZ humor. Als je benieuwd bent kijk dan even op YouTube.

- Posted using BlogPress from my iPhone

Location:Beaumont Rd,Rotorua,Niew Zeeland

zondag 3 januari 2010

De Ferry

Op de 3e januari starten we de dag met een uitgebreid ontbijt. Boterham met gebakken ei, bacon, tomaat, uiringen, bonen in tomatensaus, jus d'orange en een kopje thee. Wat wil je nog meer?
Daarna rijden we naar de Ferry. Het is een prachtige overtocht naar Wellington op het noordereiland. Maar omdat het weer slecht is met veel laaghangende regenwolken, zien we niet veel. Het waait enorm hard. Op het bovendek staan we schuin tegen de wind geleund.De overtocht duurt 4,5 uur. Het regent veel en ook in Wellington is het slecht weer. Hierdoor besluiten we Wellington te laten voor wat het is en door te rijden. Het rijden is lastig in een campervan met zulke windstoten. Rond 7:30pm komen we aan in een alleraardigste camping genaamd Bignell Street Motel Caravan Park te Wanganui. Alleen te vinden met Google Maps want er is geen enkele bewegwijzering Campingbaas Peter One staat ons bij de ingang op te wachten en vraagt of de windmolens in Nederland links of rechtsom draaien. Als je het weet mag je het zeggen. Een grappige camping met bijzondere mensen... Gelukkig is het weer in Wanganui beter dan in Wellington.

Oh ja, we zijn er niet doorgereden, maar onderweg zien we op de kaart een plaatsnaam waarvan wij denken dat dit we eens de langste plaatsnaam ter wereld kan zijn. Taumatawhakatangihngakoauauotamateapokaiwhenuakitanatahu. Als iemand een plaats met een langere naam kent horen we dat graag!
Alles goed verder in NL? We zagen dat het weer superkoud is.

- Posted using BlogPress from my iPhone