Geachte bezoeker

Mocht er in dit blog een link niet werken, meldt me dat dan graag even via een mailtje naar govert@riksen.tk of in een reactie op mijn nieuwste bericht.
Veel leesplezier gewenst bij mijn reisavonturen op dit blog!

vrijdag 31 december 2010

Oud en Nieuw

Wij wensen iedereen een gelukkig nieuwjaar!!!
We hebben vanavond een BBQ gehad en daarna met marshmallows boven een kampvuurtje en een glaasje champagne de jaarwisseling gevierd. In de verte hoorden we het gerommel van het vuurwerk vanaf de Skytower downtown Auckland. We konden het zelfs zien vanaf het terras! Pal zuid, 40 km verderop. Ongelofelijk. Het was een gigantisch vuurwerk. Misschien zien jullie het vannacht nog op de TV. Morgen rond deze tijd voor jullie in NL springen Jonas en Anna vanaf diezelfde Skytower de skyjump. Op dat moment zijn jullie waarschijnlijk nog met vuurpijlen en oliebollen in de weer.

PS. Het fototoestel is weer terecht.

- Posted using BlogPress from my iPad

Location:Gulf Harbour Dr,Gulf Harbour,Nieuw-Zeeland

donderdag 30 december 2010

Tree Tops & Jazz
Maandag de 27e doen we een Tree Top Adventure. We overwinnen onze hoogtevrees en we volgen een parcours van 9 etappes. De eerste etappe is op slechts enkele meters hoogte, maar het gaat steeds hoger. De laatste etappe is zelfs op zo'n 17 meter hoogte.


Jonas is verstandig en besluit niveau 9 te laten voor wat het is. Hij heeft met niveau 8 zijn grenzen voldoende verlegd.


Toen ik aan de 9e etappe begon, kon ik het me niet echt voorstellen, maar eenmaal boven benijdde ik Jonas wel. Na de eerste paar stappen keek ik naar beneden en toen ik de verder wilde had ik het even niet meer. Ik voel ik me weer vastgenageld staan en wil terug (net als vorig jaar bij de skywalk). Maar dat kan natuurlijk niet en ik moet me wel over mijn angst heen zetten. Het klamme zweet breekt me aan alle kanten uit en dat komt niet doordat het lekker weer is. Als je zo'n twijfelmoment hebt is het opeens erg moeilijk.
Ondanks dat lukt het me om alle etappes te doen. En als je eindelijk naar beneden tokkelt voel je je een ander mens.


De meeste bewondering had ik voor Sarah's vader die met zijn 75 jaar gewoon alle etappes deed. Na afloop bleek hij de oudste deelnemer te zijn die in de 6 jaar dat dit park open is alle etappes heeft gedaan. Hij vertelde later dat hij, toen hij bij de marine zat, regelmatig de mast in moest klimmen. Liet zelfs een filmpje op YouTube zien van de ceremonie op de HMS Ginger.


De dinsdag doen we niet veel. Het is weer bewolkt en we rusten voornamelijk uit. Nooit geweten dat het bomenklim festijn zo vermoeiend is. We moesten er allemaal echt van bijkomen. Ik loop een rondje hard samen met Vicky, de vriendin van Steve. We 's middags spelen we Trivial persuit. Best moeilijk met al die Nieuw Zeelandse vragen. Daarna nog een potje True Colours.'s Nachts slaap ik slecht. Voor het naar bed gaan heb ik mijn mailbox bekeken en er zaten een drietal mailtjes in met minder leuke berichten uit Nederland. Ik blijf er maar over peinzen en weet er kan de rust niet vinden om in slaap te komen.
Woensdag's gaan we naar een Blues en Jazz festival op een wijngaard in de buurt (Ascension wine estate in Makatana). Een zeer bijzondere ervaring.


Het publiek (ca.300 man) zit netjes op meegenomen kleden, stoeltjes en koelboxen in de brandende zon. Wanneer de eerste band begint te spelen blijft iedereen gewoon met elkaar praten. Er wordt vooral veel wijn gedronken en de muziek lijkt wel bijzaak. We hadden eerst een heerlijke witte Cabernet Sauvignon. Toen een soort Riesling, een Pinot Gris en tot slot een Chardonnay. Allemaal fantastische wijnen.
Wanneer het begint te schemeren speelt er een Engelse band die de mensen eindelijk aan het swingen krijgt. Tegen 22:00u gaan we naar huis met de kinderen. Steve, Vicky en de ouders van Sarah blijven nog tot het einde. Bij ons vertrek ben ik mijn fototoestel kwijtgeraakt. Beter gezegd, het fototoestel van Tjeerd dat ik speciaal voor deze reis mocht lenen... En er stonden juist zulke mooie foto's op...

Donderdag de 30e gaan we naar Patetonga naar Mandy en Dennis. Een rit van zo'n twee uur. Het zijn oude vrienden van Max en Sarah die ze altijd in de kerstvakantie bezoeken. Het plaatsje is in the misdoe of nowhere. Er is een tankstation (van de vader van Mandy), een winkeltje dat van Mandy was en een kroeg van haar broer. Alle gezinsleden wonen zo gezellig bij elkaar en tot zeer recent waren er geen inwoners die geen familie is. Het huis van Mandy is een bezienswaardigheid. Overal hangen snuisterijen. Er is geen plekje in het huis waar niets staat of hangt. In de tuin zijn wel vijf zithoeken. Er zijn diverse schuurtjes en ze hebben kippen, twee varkens en een rare struisvogel die een Emoe blijkt te zijn. Verder hebben ze er een heerlijk zwembad met een glijbaan, waar we natuurlijk heerlijk in gebadderd hebben. De kids gaan achterin de auto mee de koeien voeren. Ze hebben er 28.


Dennis is een 'home kill butcher'. Hij slacht dieren op bestelling en levert ze op als mooie palletjes vlees, klaar om ingevroren te worden. Tussen de middag gaan er zelf gemaakte worstjes en beefburgers op de BBQ. Zelden zo'n smakelijke burger gegeten! We gaan bij tijds naar huis want Anna moet nog trainen (zwemmen).


- Posted using BlogPress from my iPad

zondag 26 december 2010

Kerst

Vrijdagavond op kerstavond komt Steve, de broer van Sarah, aan uit Wellington. Hij heeft de hele dag gereden. Bijgaand een mooie Hibiscusbloem gefotografeerd vanaf het terras. Deze bloemen gaan bij mooi weer open.


De volgende morgen op eerste kerstdag zijn we al rond zeven uur op en pakt Anna haar kado's onder de kerstboom uit.
Het is nog vroeg en nog niet zo warm. Dus besluit ik nog even een rondje hard te lopen. Prachtige 'views' langs de haven.
Er zijn hier veel hellingen, maar de 'killer' helling is toch wel de Gulf Harbour Drive terug naar huis. De weg loopt aanvankelijk naar beneden, dan een lang vals plat omhoog en geleidelijk aan wordt hij steeds stijler omhoog naar 6%, 8% en aan het eind vlak voor Max' huis de laatste 200 meter zelfs zo'n 10%. Ik hoop dat ik hem aan het eind van de vakantie kan hardlopen zonder te stoppen. Nu wandel ik het laatste stuk nog omhoog, hetgeen ook zwaar genoeg is ;-)


Wanneer in de loop van de morgen ook de kinderen van Steve aankomen, Minnie en Tessa, worden alle kado's uitgepakt.
'smiddags rond 13:00u beginnen we aan het kerstdiner. We trekken de Christmas crackers en toasten met champagne. Na afloop zijn er diverse desserts onder andere de beroemde 'pavlova' en een door Steve gemaakte cake doordrengt in brandy. Ik eet natuurlijk weer veel te veel en als we tegen 17:00u klaar zijn met het eten, buik ik nog even uit op de bank.
De rest van de dag zijn Max en Jo bezig om het Apple TV kastje, dat Max heeft gekregen aan de praat te krijgen. De koppeling met de muziek in iTunes op de PC lukt nog niet, maar films kijken wel. Met z'n allen zien we tenslotte de film 'Burn after Reading' een film uit 2008 met George Clooney en Brad Pitt.

Zondags, tweede kerstdag of 'boxing day', zoals ze dat hier noemen zijn alle winkels open en is ongeveer half Nieuw Zeeland aan het shoppen. Er is veel afgeprijst en er zijn interessante aanbiedingen en ik ga met Max naar een winkel waar ze zo ongeveer alles verkopen, Harvey Norman. We kopen een parasol en een nieuwe router. Dit omdat de oude regelmatig de internetverbinding verloor. Het is er een drukte van jewelste in die winkel en er staat een flinke rij voor de kassa.


Het bleek nog niet zo eenvoudig te zijn om het oude zwarte kastje door het nieuwe Apple kastje te vervangen en uiteindelijk hangen ze allebei eraan en werkt het. Ra ra... Hoe hebben we dat gefikst? Ik zou het niet weten, maar als het werkt moet je er niet meer aankomen. ;-)
Eind van de middag komt Vicky, de vriendin van Steve aan uit Wellington. Steve haalt haar op van het vliegveld. De meiden gaan zwemmen in zee.
's avonds weer een BBQ en daarna kijken we nog een paar oude filmpjes vanuit de iTunes library.
Jonas voelt zich vanmiddag gelukkig beter dan vanmorgen. Hopelijk is hij morgen weer OK.

- Posted using BlogPress from my iPad

Location:Gulf Harbour Dr,Gulf Harbour,Nieuw-Zeeland