Geachte bezoeker

Mocht er in dit blog een link niet werken, meldt me dat dan graag even via een mailtje naar govert@riksen.tk of in een reactie op mijn nieuwste bericht.
Veel leesplezier gewenst bij mijn reisavonturen op dit blog!

zaterdag 31 juli 2010

Coupe Brons Zaterdag

Om 14:00u beginnen de finales. Voordat Robben en Victor starten fiets ik nog mee met de skiff.
Een geweldig spannende race waarbij vier roeiers voortduren stuivertje wisselden om de eerste plek. Op 200m voor de finish lagen ze alle vier gelijk en uiteindelijk heeft de Nederlander Conno Kuyt net de sterkste laatste haal. Goud!! Plaats 1,2 en 3 binnen een 0,6 seconde! Zinderend spannend.
Deze Nederlandse skiffeur staat overigens op de foto op de vrijdagbijdrage van dit blog. Hij staat in het oranje pakje links van Robben en Victor met de Nederlandse vlag.


Daarna moet ik snel weer terugfietsen om op tijd te zijn voor onze boys.
De start was wederom flitsend. Weer zakten ze terug in tempo en warempel de Polen kwamen ze voorbij. De eerste km deden Robben en Victor verschillende aanvallen en in het geweld haakte Frankrijk en Zwitserland min of meer af. Op 1250 meter brak de weerstand van Polen en gingen onze jongens er langs. Maar ook nu kwam Hongarije weer sterk opzetten. Ook Ierland kwam bij 1500m langszij. Hongarije en Ierland leken in de laatste 500m wat licht voordeel te hebben van de wind en liepen uit. Normaal gesproken hebben Robben en Victor een super eindschot, maar vandaag liep juist de laatste 500m wat minder. De derde plek hadden ze al zeker gesteld. Jazeker ze hebben een plak!!!
Erg enthousiast keken ze niet toen ze over de finish kwamen. Ze hadden meer verwacht.


Op het podium kwam er toch iets van een grijns op hun gezichten. Langzaam lijkt het door te dringen dat ze brons hebben op de EK. Een geweldige prestatie.
Morgen is er weer een race en misschien zit er dan wel meer in. Hoewel, het veld is erg aan elkaar gewaagd en alles moet goed gaan om hier te kunnen winnen.
Eindstand A-finale:
1.Hongarije 6:38,89
2.Ierland 6:40,08
3. Nederland 6:42,43
4.Polen 6:46,32
5.Zwitserland 6:48,10
6.Frankrijk 6:50,15

Mooi gezicht al die oranje fans die langs de baan staan en meefietsen.


Lisanne heeft zelfs een shirt gedrukt voor de gelegenheid.
We hebben een grandioze dag achter de rug. Ze hebben een Coupe plak. Doel bereikt!
Gretig zijn ze ook. Ze weten dat er nog meer in zit. Morgen een nieuwe kans
Mijn keel is nu al compleet kapot geschreeuwd. Dat wordt wat morgen. We moeten in elk geval vroeg op want ze roeien al de kwalificatie op dag 2 vlak na 8:00u.

's avonds lopen we met Tjeerd en Emmy een rondje door Antwerpen en eten we op een terrasje van 'het Duvels genot' in de haven van Antwerpen.

- Posted using BlogPress from my iPhone

Location:Hazewinkel

Zaterdag Coupe1 kwalificatie

We zijn vannacht regelmatig wakker geweest vanwege een mug. Verder hebben we heerlijk geslapen in ons appartement.


Het is een enorm pakhuis waarin verschillende woonlagen gebouwd zijn. Aan de binnenkant is er een grote open ruimte. Het ziet er erg leuk uit.

Vanmorgen stonden we rond 8u op en na een ontbijtje reden we naar de roeibaan. Daar de vouwfietsen uitgeklapt en snel naar de startlijn. Robben en Victor lagen al in de buurt.
Ze hadden zich voor deze kwalificatierace best zenuwachtig gemaakt omdat ze met de favorieten Engeland, Frankrijk en Italië in de voorronde zaten. De beste drie gaan door naar de A-finale 'smiddags.


Meteen na de start lagen onze jongens voor, maar na 100m ging Frankrijk er al overheen. Het leek erop dat ze na de snelle start hun tempo wat hebben laten zakken en dat ze dat niet meer omhoog kregen. Engeland ging er ook overheen en lag al snel een taftlengte voor. Robben en Victor kwamen gelijk te liggen met Hongarije en het leek om de derde plek te gaan. Maar alles lag nog erg dicht bij elkaar en toen na 1000m onze jongens een versnelling inzetten kon Italië het niet meer volgen en haakten ze af. Tegelijkertijd roeiden ze Engeland die in de baan naars hun lag gek. Engeland had hierop geen antwoord en ze gingen er voorbij. Ook Hongarije had een prachtige eindspurt en ging ook langs Engeland. De laatste 200m gooiden ze er alles uit en kwamen ze nog erg dicht bij Frankrijk. Wat een sensationele race was dit. Ze zijn gekwalificeerd voor de A-finale vanmiddag. 1.Frankrijk 6:45,80 2.Nederland 6:46,44 3.Hongarije 6:47,47 4.Engeland 6:48,82 5. Italië 6:59,52

De jongens hebben hieruit vast zelfvertrouwen gekregen wan ze kwamen nog erg dicht bij Frankrijk. We zagen ook dat ze meteen al erg diep moesten gaan. Ik hoop dat ze dit hoge niveau kunnen volhouden. Vanmiddag om 15:00u moeten ze weer.

- Posted using BlogPress from my iPhone

Location:Hazewinkel

vrijdag 30 juli 2010

Opening Coupe da la Jeunesse

Op vrijdag 30 juli gaan we naar de Hazewinkel roeibaan onder Antwerpen in België. Hier komen Robben en Victor het komend weekend voor Nederland uit op de Coupe de la Jeunesse. De Europese roeikampioenschappen voor de jeugd.

We moeten tot 16:00u wachten voordat we in kunnen checken in ons appartement. We hebben gekozen voor drie overnachtingen in een appartement in Antwerpen. Hier kan de hond gewoon mee en hoeven we geen tent op te zetten. Bovendien zitten we downtown Antwerpen.

Na het inchecken vertrekken we meteen richting Hazewinkel. Door het drukke spitsverkeer zijn we echter net te laat om de openingswedstrijd van de meisjesacht te zien. Ze zijn net binnen. We lopen het terrein op en zien Robben en Victor meteen staan.Ze zijn met hun coach al eerder aangekomen en hebben er duidelijk zin in.

De meisjesacht is derde geworden achter Italië en Engeland.


Op deze foto zie je ze tijdens de prijsuitreiking. Alle Nederlandse roeiers hebben een rouwbandje opgespeld omdat maandagavond een dag na terugkomst van de WK in Rusland, collega roeier Roel Brühl overleden is bij een auto ongeval.


Hij was een veelbelovende jonge roeier die zojuist op de WK zilver had gewonnen in de vier.

Het programma dit weekend en de uitslagen zijn te volgen op: www.couperowing.org

Op www.jasonroeien.nl staan verschillende verslagen van Robben en Victor.
Jason in Arnhem is de roeiclub waar Robben en Victor roeien en waar ze onder begeleiding van hun coach Wim Jan Ligtenberg de afgelopen jaren zo succesvol hebben geroeid.
Voor dit weekend hebben ze het allemaal gedaan. Dit zal hun hoogtepunt moeten worden. We zijn benieuwd...

- Posted using BlogPress from my iPhone

Location:Hazewinkel