Geachte bezoeker

Mocht er in dit blog een link niet werken, meldt me dat dan graag even via een mailtje naar govert@riksen.tk of in een reactie op mijn nieuwste bericht.
Veel leesplezier gewenst bij mijn reisavonturen op dit blog!

maandag 1 maart 2010

Rome - Oosterbeek

In Rome zijn overal bronnen. Het drinkwater komt zo'n beetje op elke hoek van de straat uit de grond.

We eten zaterdagavond weer in het uitgaanscentrum van Travestere. Hoe de naam van mijn gerecht was weet ik niet meer, maar het was een soort Ossebuco gemaakt van Ossestaart. Op de terugreis worden weer allerlei winkeltjes aangedaan en loopt de weg weer via een ijssalon.


Bij tijds zijn we weer in hotel VillaRosa. We kijken nog lang naar CNN waar ze een Tsunami verwachten op Hawaii als gevolg van de aardbeving in Chili.
Na een nacht van ruim 9 uur! ontbijten we zondagmorgen in het hotel en vertrekken we met de trein naar het vliegveld. De trein maakt een ongelofelijke herrie omdat één van de wielen onder onze wagon niet rond is. Verder zien we hoe een passagier gedwongen een halte te ver moet rijden omdat de deuren niet opengaan. De stoelen hebben een voorgevormde kuip zodat je er maar op één manier in kan zitten. Kortom: wat een verschil met de trein in NL ;-)
We hebben, overigens tegen de verwachting in, prachtig weer gehad deze dagen maar nu is het weer bewolkt en het waait hard. Met EasyJet hebben we dit keer maar één uur vertraging met onze vlucht.
In Nederland regent het en het ziet er zo zompig uit alsof het dat de laatste dagen heeft gedaan. Snel naar huis en opruimen, zodat we morgenochtend weer naar ons werk kunnen.
's Avonds stuurt Tjeerd nog zijn log. Door dit hier te publiceren is het een blog geworden.

Naar Rome met kinderen, 24-28 februari 2010
Woensdag, 24/2:
10.00u: TP haalt M&G op – Govert’s paspoort niet te vinden; zonder op reis
10.30u: station Oosterbeek:
- Govert bedenkt nog een plek waar zijn paspoort kan liggen – gaat naar huis (maar tevergeefs)
- Emmy ontdekt paspoort niet bij zich te hebben – gaat ook naar huis
Trein van 10.41u laten lopen! Nu allen met trein van 11.17u via Arnhem naar Schiphol. Govert onderweg druk met uitzoeken van hoe een noodpaspoort te verkrijgen op Schiphol
13.00u: bij inchecken bij Easyjet blijkt Maaike’s paspoort te zijn verlopen – ook op zoek naar een noodpaspoort.
=> Emmy, Tjeerd, Annette en Johan zullen met geplande vlucht vertrekken, terwijl M&G zo snel mogelijk zullen volgen.
Boarding tegen 14.00u; maar Easyjet-vliegtuig heeft technisch probleem wat leidt tot vertraging van 3.5u! M&G kunnen weer aansluiten.
Vertrek ca 17.45u. Ca 20.00u aankomst op Rome Fiomicino vliegveld. Met trein naar Trastevere (aank ca 21.10u) en om ca 21.25u in Hotel Villa Rosa. Om 21.35u naar restaurant Station voor pizza+.
Om 23.25u JoJo komen aan in Trastevere; om 23.20u in hotel, en daarna nog een bier in restaurant Station.
Enerverende dag, maar uiteindelijk is iedereen in Rome!

Donderdag, 25 februari
Om ca 9.15u met bus 3 richting Colosseum.
- Colosseum tot ca 11.00u, daarna koffie bij Metro station Colosseum
- Ca.11.45u naar Palatinum: aquaduct van Claudius (bij ingang), stadion, domus Augustana, Casa di Augusto, zicht op Circus Maximus, museum, tuinen van Farnese bij Domus Tiberiana.
- Over stukje Forum Romanum (boog van Titus tgv verovering van Jeruzalem) en via dei Fori Imperiali naar restaurant t.o. het Forum: lunch; short voor Jonas gekocht
- Forum Romanum (Imperiali), met o.a. basilica van Maxentius; huis Vestaalse maagden; tempel dei Populo(?), triomfboog Septimus Severus, etc
- naar Capitool (met plaveisel door Michelangelo): piazza Campodoglio (uienveld).
- Langs Palazzo Venezia naar kerk van de Jezuiten (Pza del Gesu).
- Vandaar richting Pantheon (via via del Gesu), o.a. langs winkelt met religieuze kunst, winkel voor priesterkleren, sieradenwinkel.
- Langs Pza del Minerva, met kerk van St Mari della Minerva, naar Piazza della Rotonda.
- Pantheon en bier/thee op Piazza della Rotonda
- Via Murano (voor glassieraden) aan de Corso Rinascimento naar Pzza Argentina en vandaar met lijn 8 naar Trastevere – om ca. 18.45u in hotel
- Om 20.00u naar restaurant Station voor diner.
- Om ca.2.30u terug in hotel – moe!
Mooie dag met prachtig weer!

Vrijdag, 26 februari
- Om 9.15u met tram 8 naar Pza G. Belli en daar gaan lopen door Trastevere:
- Via del Lungaretta naar Pza S. Maria in Trastevere
- Door de wijk naar Via Giuseppe Garibaldi
- Via di Porta S.Pancrazio (o.a. langs school en steile trap op)
- Over de Gianicolo gewandeld: een heuvel met mooi uitzicht over Rome – onderweg standbeelden van Giuseppe Garibaldi en ook van zijn vrouw; langs vuurtoren en kinderziekenhuis naar Via Penitenzieri en dan richting en langs Tiber, naar Via S. Pio X die uitkomt op de
- Via Conciliazione en vandaar naar Vaticaanstad – St Pieter (lange rij – wachttijd ca 2u).
- Daar aangekomen rechtsaf, onder colonnade door naar de Via Borgo Pio voor koffie (inmiddels ca 11u)
- Na de koffie naar Vaticaanse Musea – geen wachtenden.
- Met alkaar door museum naar Sixtijnse kapel, onderweg o.a. grote koperen bol van Pomodoro, gang met gobelins, gang met geschilderde kaarten aan de muur, stanzen van Rafael (paar zalen) en uiteindelijk de Sixtijnse kapel.
- Ca.14u richtin Via Borgo Pio voor lunch bij Arlù restaurant (prima!).
- Ca 14.45u naar St Pieter – geen wachtenden meer!
- Ca 45 minuten in kathedraal rondgelopen, waarna M&G, Jorike, Annette en ik naar de koepel zijn geklommen – prachtig uitzicht!
- Op terugweg op het dak van St Pieter, met o.a. de achterkanten van de apostelen en ook een souvenirshop!
- Ca 18u Emmy en Johan gevonden op terras aan Via Conciliazione
- Gelopen over Via Conciliazione naar Ponte San Angelo – over de brug rechtdoor en dan 1e straat links: de Via dei Coronari met veel winkels: antiek, maar ook kledingoutlet; Italiaans ijsje gegeten.
- Via Pza Navona richting Corso Vittoria Emanuele – naar tram 8 gelopen en uitgestapt over de Tiber, in Trastevere
- In Trastevere de Via del Lungaretta ingelopen en gegeten in Ditta Trinchetti (# 76) – ook weer goed en ook weer heerlijke wijn.
- Na diner hebben JoJo hoedjes gekocht voor D&C; en zijn we met tram 8 richting hotel gegaan – aankomst ca 22u.
Weer mooie dag met weer prachtig weer!

Zaterdag, 27/2:
Weer prachtig weer!
- Om 9.15u met tram 8 naar Pza Argentina en daar gaan lopen o.a. via Via del I Giubbonnar naar Campo de Fiori (zaterdagmarkt, o.a. groenten, olijfolie, etc) en Piazza Farnese met Palazzo Farnese.
- Toen naar Piazza Navona met kerk St Agnese in Agone, fontijnen van Bernini – koffie gedronken.
- Vervolgens naar Pza della Rotonda met Pantheon en naar de Sant Ignazio de Loyola met de ‘trompe d’oeuil’ (nl geen echte, maar op plafond geschilderde koepel).
- Naar Trevi fontijn, en toen via de Via del Corso langs Parlementsgebouw en de zuil van Marcus Aurelio via de Via Condotti (zeer chique winkels) naar het Piazza di Spagna met de bootfontein van Bernini en de Spaanse trappen (geklommen!)
- Lunch in restaurantje in Via di Pietra (dicht bij de Via del Corso) op weg naar het Pantheon.
Na de lunch: JoJo en Annette boodschappen doen, Emmy naar hotel en M&G met Tj eerst naar de Bocca della Verita (o.a. bekend van Audrey Hepburn in film Roman Holiday) – ‘mond der waarheid’ en vervolgens ook boodschappen gedaan.
Ieder in eigen tempo naar het hotel. Om 19.00u verzamelen voor het diner!

Zondag, 29/2:
Met de trein van 8.51u naar vliegveld Fiumicino – samen koffie gedronken, waarna Jorika zich afsplitste voor haar eigen vlucht.
Easyjet-vlucht van 11u had een vertraging van 45minuten => aankomst op Schiphol om 14.15u – afscheid genomen van Annette en Johan.
Hoewel Govert vooruit reisde om zonodig met de auto Maaike, Emmy en Tj op te halen in Ede, hebben we met ons allen in Ede de trein van 16.15u gehaald, dwz om 16.17u aankomst in Oosterbeek => Maaike en Govert om 16.30u thuis.

- Posted using BlogPress from my iPhone

zondag 28 februari 2010

Zaterdag in Rome

Zaterdagmorgen begint de dag goed. Ik vergeet een flink deel van de blogbijdrage van gisteren te saven en kan dus alles weer opnieuw invoeren ;-)

Het is vandaag supermooi weer. De zon schijnt en het is T-shirt weer. In de zon is het meteen warm. Het is nu eind februari, het zal hier 's zomers wel bloedheet moeten zijn.
We gaan na het ontbijt met de tram naar het centrum en beginnen met een paar grote meringues.


Terwijl we allerlei souvenir winkeltjes aflopen passeren we nauwe straatjes waar zeer origineel geparkeerd wordt.


We drinken een bakje op een terrasje aan de Piazza Navona. Daar hebben ze gelukkig een WiFi verbinding en ik post mijn blog van gisteren. Verder zie ik in de internetkrant dat het Nederlandse schaatsteam verloren heeft in de halve finale. Tsjonge, het kan niet gekker met die Kramer. Als je geen WiFi hebt krijg je er hier niets van mee. Ook zie ik berichten over aardbevingen in Japan en Chili.
We bezoeken de Chiesa di Ignazio de Loyola. Deze, overigens ook prachtig beschilderde kerk heeft geen koepel. Daarom hebben ze er maar een koepel in geschilderd. Het lijkt net echt als je binnenkomt. Maar als je er recht onder staat of van de andere kant zie je dat het niet klopt. Dit noemen ze in goed Frans een trompe d'oeuil.


In de kraampjes op straat vinden we opmerkelijke kalenders. Zo heeft Maaike er één met elke maand een andere jonge vrome priester. Ook kan je hier op straat gewoon kalenders vinden van Mussolini.


Bij de Trevi fontein blijven we even lekker in het zonnetje zitten. Links aan de zijkant staat Maaike te zwaaien.


We lopen naar de Spaanse trappen en boven aangekomen blijkt er juist een kerkdienst gaande te zijn. Er komt een non naar me gelopen. Even weet ik niet waar ik zo snel met m'n iPhone naar toe moet. Wat wil die vriendelijke non van me. Later begrijp ik dat ik werd gezegend. Dat geluk heb ik vast gehad omdat ik eerder een muntje over mijn linkerschouder heb gegooid in de Trevi fontein.


We eten op een terrasje in een steegje. Daarna splitst de groep zich. We eten nog een ijsje bij de beroemde ijscoboer naast het Pantheon. Daarna stappen we naast de kattenbak op de bus naar de 'Bocca de Veritas'. Daar staat zo'n grote rij Aziaten die allemaal hun hand in de mond willen stoppen. Als je dan de waarheid verteld gebeurt er niets. Maar oh wé als je liegt. We maken dus maar een foto vanaf de zijkant en lopen door.


We kopen nog wat kleding en gaan met de bus en tram weer naar het hotel terug. Om 19:00u gaan we verzamelen voor het avondeten.

- Posted using BlogPress from my iPhone

Location:Rome, Trastevere