Geachte bezoeker

Mocht er in dit blog een link niet werken, meldt me dat dan graag even via een mailtje naar govert@riksen.tk of in een reactie op mijn nieuwste bericht.
Veel leesplezier gewenst bij mijn reisavonturen op dit blog!

zaterdag 27 maart 2010

Kitzbühel dag 4 + terugreis

Vrijdags hangen er een paar wolken in de lucht en is het iets koeler. Boven op de berg is het nog steeds prachtig weer. Het waait iets harder. Ik doe het vandaag samen met Ad wat rustiger aan. Ik voel mijn benen namelijk inmiddels goed.
Tussen de middag hebben we weer een lekker terrasje gevonden en ik geniet van een bordje spaghetti met knoflook en olijfolie.


Tegen een uur of drie ben ik weer terug in het dorp. Net als hij zijn skies ingeleverd heeft komt Walter erachter dat hij zijn rugzak op het terrasje heeft laten liggen. Die kan dus meteen weer terug met de gondel omhoog.
Bert probeert nog een foto te maken van een vogeltje dat je ook zo van het internet kan halen.


We borrelen voor het eten en 's avonds laat Gerard een mooie kaart truuk zien. Het regent nu behoorlijk en we genieten van het feit dat we zulk mooi weer hebben gehad de afgelopen dagen.
Zaterdag morgen worden we al vroeg gewekt door Olaf en Rob omdat ze al snel weer naar huis willen. Na een snel ontbijt zitten we om kwart over acht al weer in de auto.


De terugreis verloopt voorspoedig. Het is vooral erg druk op de andere baan richting het zuiden. Onderweg kijken we een film 'the guilty'. Vanaf Wurzburg zijn er een paar buien. Rond vijf uur zijn we weer thuis nog keurig op tijd voor het diner. Het jaarlijkse ski uitje is weer voorbij.
Zondagmorgen is het tijd voor een rustig duurloopje om mijn benen weer te ontzuren.

- Posted using BlogPress from my iPhone

donderdag 25 maart 2010

Kitzbühel dag 3

Woensdagavond laat arriveert Han als laatste van de club. We zijn nu met 24 man compleet.
We brengen de avond door met onder andere YouTube filmpjes en het uitwisselen van wijsheden. Ik heb er een paar genoteerd:

Wat mensen fout doen, dat weten ze meestal we. Het is dus beter te benadrukken wat ze goed doen (van een oude skilereaar en onthouden door Hans).

Als je niets doet lost de crisis vanzelf op (van een oude tafelaar).

Donderdag morgen zijn we weer vroeg op en zitten we om 8:30u weer in de gondel. Het is weer prachtig weer. Nog warmer dan woensdag. Op een terrasje loopt de temperatuur uit de wind lekker op. We horen dat het weer in Nederland lekker is, maar dat kan hier vast niet tegen op.


Ik voel mijn benen inmiddels goed en doe het vandaag een beetje rustig aan. We skiën tot in het dorp waar we tegen vieren aankomen.


Al drie dagen fantastisch ski weer gehad. Ik heb al heel wat factor 50 gesmeerd.


Morgen (vrijdag) is er geen blog.

- Posted using BlogPress from my iPhone

woensdag 24 maart 2010

Kitzbühel dag 2

Dinsdag aan het eind van de middag kwamen nog drie auto's aan. We borrelen wat en er wordt vervolgens een heerlijk driegangenmenu geserveerd door onze Belgische chef kok. Woensdags staan we vroeg op en rond 8:30u zitten we al weer in de gondel.


Wat een fantastisch weer is het. Een strak blauwe lucht en een al krachtige zon zorgen ervoor dat de lagere pistes in de middag behoorlijk papperig worden. Boven op de bergtoppen zijn de pistes perfect en kan je prachtig skiën.


We skiën met een clubje van 8 het hele skigebied rond. Pas om 13:30 lunchen we. Het is iets drukker dan gisteren, maar nog steeds heel erg rustig. Mede daardoor blijven de pistes erg goed te doen.


Tegen vieren zijn we weer in Kitzbühel terug waar het zomers warm is (20 graden).
Eerst genieten van een lekkere warme douche en dan meteen after sunnen.

- Posted using BlogPress from my iPhone

dinsdag 23 maart 2010

naar Kitzbühel

Dinsdagavond 22 maart rond 23:00pm rijden we (Olaf, Berend Jan, Rob en ik) uit Arnhem richting Oostenrijk. We gaan met een stel tafelvrienden volgens een oud gebruik aan het eind van het seizoen nog even een paar dagen skiën. We hebben een Chalet in Kitzbühel gehuurd.

Vlak na middernacht doe ik tot een uur of 4 een tukje op de achterbank. Om 4 uur neem ik na een kop koffie, vlak voor Neurenberg het stuur over. Bekend terrein voor mij. Terwijl iedereen slaapt komen oude herinneringen boven uit 1987 toen ik hier een jaar woonde en werkte bij Siemens. Rond 5 uur rij ik voorbij de Audi fabriek in Ingolstadt, waar Maaike en ik toen 's zomers een knalrode fonkelnieuwe auto op hebben gehaald.
Kwart over 6 stoppen we vlak voor de Oostenrijkse grens om een vignet te kopen en geef ik het stuur weer over aan Olaf voor het laatste uurtje. Het is inmiddels licht geworden en de eerste bergen zien er prachtig uit.


Om 7:30u zijn we bij Wenschalet Linda en schuiven we aan de ontbijttafel aan.
Robert, Frits, Jan Willem en Willem Jan zijn maandag al gearriveerd en kijken nog wat slaperig uit hun ogen.
Na het ontbijt gaan we, geheel volgens de traditie, meteen naar de ski lift. Het is prachtig weer en we skiën tot ca. 12:30u. Mooie vlakke pistes en zo door de week is het ook lekker rustig. Het valt me reuze mee hoe het skiën nog gaat.


Daarna liggen we nog lekker op een strandstoel en eten we een stevige lunch. Om 15:00u gaan we weer terug naar het chalet, terwijl de andere 4 nog door skiën. Een lekkere douche en nu is het 16:30 en dicht ik dit blog.

Mijn telefoon doet het niet, maar met WiFi ben ik bereikbaar via ping, twitter of e-mail.

- Posted using BlogPress from my iPhone