Geachte bezoeker

Mocht er in dit blog een link niet werken, meldt me dat dan graag even via een mailtje naar govert@riksen.tk of in een reactie op mijn nieuwste bericht.
Veel leesplezier gewenst bij mijn reisavonturen op dit blog!

dinsdag 31 juli 2012

Nationaal Park Krka

Zondagavond wordt het stadje Skradin nog verkend, maar het is tot nu toe het minst leuke plaatsje. Ook de ruïne van een oud fort boven op de helling stelt niet zo veel voor.


Maandag morgen kijken we hoe een megajacht vertrekt. Hij doet er best lang over want zijn beide ankers zitten in elkaar verstrikt. Op de steiger hoor ik de namen Abramovitch en de familie Ecclestone als mogelijke eigenaars. Dat zou wel eens kunnen kloppen, want die namen stonden in Dubrovnik ook al in de krant.


Daarna gaan we met het veerbootje naar het nationale park en wandelen in de hitte rond de zeer indrukwekkende Krka watervallen. De mooie fotomomenten volgen elkaar snel op. Er zijn hier overigens beduidend meer Nederlanders dan in het zuiden van Kroatië.


's Middags chillen op de boot, zwemmen aan het strandje en een massage. Het leven is hier goed, al worden we loom van de bijna 40 graden in de schaduw. Als je maar op z'n Dalmatisch rustig aan doet, valt het hier net uit te houden. En anders heb je veel ijskoude biertjes nodig om af te koelen.


Of een waterpistooltje;-)

Omdat hier zo ongeveer de 'vetste' masseuse van Kroatië is, én ze dinsdagmorgen om 08:00u nog een plekje heeft, besluiten we om toch nog een nachtje in Skradin te blijven. De volgende morgen, na de massage, voel ik me als herboren. Veel van mijn melkzuurbobbeltjes zijn weggemasseerd. Ze is werkelijk geweldig;-)
We vertrekken rond 10:00u en genieten van de canyon waar de Krka rivier door stroomt en het lekker warme weer. Plotseling zien we watervliegtuigjes opstijgen.


Een paar minuten later op een binnenmeertje zien we dat het er drie zijn en dat ze kunstig landen en meteen doorvliegen.
Vlakbij blijkt er een brand te zijn. We ruiken het ook. We zien de drie vliegtuigjes af en aan vliegen, water scheppen in het meertje en even verderop het boven verschillende brandhaarden lozen. Kunstig vliegwerk. Wanneer we de rivier af zijn en de Adriatische zee op varen neemt de wind toe en zeilen we heerlijk richting het zuiden. Terugkijkend zien we ook een steeds groter wordende rookpluim. De wind zal de boel wel weer aangewakkerd hebben. Arme brandweermannen... Het is hier ook overal zo gortdroog...
We zetten koers naar Primošten. Dat plaatsje was ons zo goed bevallen. Daar moeten we in afwachting van een mogelijke ligplaats aan een mooring wachten. Ondertussen zwemmen we en doen weer de Huckleberry. Eenmaal aan de kade doen de mannen boodschappen en we kopen natuurlijk weer inktvis en ham. Vanavond gaan we dus weer voor de 'stuffed squid' en wat pasta restjes.

Location:Primošten

1 opmerking:

  1. Leuk jullie avonturen te lezen - we zouden bijna jaloers worden, ware het niet dat we niet erg van heel hoge temperaturen houden.
    Hier alles goed. Doety was hier het afgelopen weekeinde. We hebben twee rustige dagen gehad. Verder: JoJo en kinderen zijn op hun camping in Frk aangekomen en morgen (een tropische dag)komt Hans Oorthuijs met vriendin een dagje op bezoek.
    We wensen jullie nog veel plezier!
    mhgr, ook van Emmy, Tj

    BeantwoordenVerwijderen