Geachte bezoeker

Mocht er in dit blog een link niet werken, meldt me dat dan graag even via een mailtje naar govert@riksen.tk of in een reactie op mijn nieuwste bericht.
Veel leesplezier gewenst bij mijn reisavonturen op dit blog!

maandag 23 december 2013

Auckland

De eerste dag lunchen we op het heerlijke terras in de achtertuin. Lekker in het zonnentje. We smeren ons meteen in met een sunblock dat Sarah voor ons heeft klaargelegd. 'Smiddags gaan we naar het winkelcentrum om eten te kopen voor de bbq 's avonds. De winkels zijn allemaal versierd voor de kerst en Olivia vindt de deze kerstsfeer fantastisch. Er is zelfs een kerstman. We komen er ook de ouders van Sarah tegen.
's Avonds eten we een heerlijke bbq met lamsworstjes en supermalse biefstuk die max zelf heeft gesneden.
Het valt reuze mee met onze jet-lag en we proberen zo lang mogelijk wakker te blijven.
Ik pas ondertussen het tijdschema van m'n antibiotica pilletjes wat aan. Ik moet namelijk om de 8 uur een pilletje slikken, maar met het Hollandse schema moet ik er 'snachts om 3 uur voor wakker worden. Ik verschuif dat geleidelijk naar 'smorgens 7uur. Mijn wang is wat minder dik dan in het begin.
De eerste nacht slapen we meteen goed door. Olivia en Anna verslapen zich zelfs.
Zondagmorgen brengen we Anna naar het sportcentrum en gaan daarna met z'n allen naar de grote Mall in Albany. Daar treffen we ook nichtje Tessa uit Wellington die met haar moeder al in Auckland is aangekomen. De meiden gaan zonder ons shoppen. Het is er superdruk en Max en ik gaan op zoek naar wat laatste kerstkado's en drinken daarna een biertje in een pub, waar we op de meiden wachten. Olivia heeft er een lekker frisdrankje ontdekt: lemon, lime & bitter. Ik heb er een leuk kadootje gevonden voor Jonas of Robben, maar volgens Max en Anna zou ik het gewoon aan mezelf moeten geven omdat ik het zelf minstens zo leuk vind. Ik zal er op dit blog verder niets over zeggen anders is de verrassing eraf.
Voor het avondeten hebben we met de ouders van Sarah afgesproken op het strand. Fish en chips on the beach under the christmas tree. Als dit de thuisblijvers niet jaloers maakt, weet ik het niet meer ;)


's Avonds boeken Max en ik vast enkele overnachtingen voor onze trip op het zuidereiland. Het valt niet mee, want er is nog maar weinig vrij. Het is er hoogseizoen zo rond de jaarwisseling.
Ook de tweede nacht slapen we gewoon door. Mijn wang is nog steeds een beetje dik maar ik heb er geen last van.
Maandagmorgen fiets ik een uurtje op de hometrainer en doen we het verder rustig aan. We boeken nog een paar overnachtingen, alleen die laatste in Akaroa wil maar niet lukken. Sarah moet vandaag lang doorwerken.
Rond het middaguur gaan we naar het centrum van Auckland. We rijden eerst even langs de haven, waar het duurste privé jacht ter wereld licht. Hij is ontworpen door Philippe Starck voor een Russische miljardair.


Het schip kost zo'n 300 miljoen dollar en het heeft een bemanning van 45 man. Nadat we geparkeerd hebben wandelen we via Queenstreet naar het Auckland Art Gallery. Een prachtig museum dat recent helemaal verbouwd is. Daarna naar de Sky Tower waar Olivia en Anna eerst de Skywalk doen en daarna in een geleide vrije val 192 meter naar beneden springen. Ik bespeur geen enkele angst en constateer dat ik het zelf wellicht enger vind dan Olivia.


Wat een kanjer! Terwijl Anna en Olivia boven hun rondje lopen, wachten Max en ik in de Fiddlers, een Ierse pub er tegenover.
Als we teruglopen zien we een enorm verlengde Hummer voor de deur staan met een bewaker erbij met een Sikh hoofddeksel op. Om kwart voor 5 kunnen we naar het platform om Anna en Olivia op te wachten na de Sky Jump. Daar staan we samen met een groot Indiaas gezin en het blijkt dat Olivia en Anna samen met iemand uit die Hummer springt. Als de man gesprongen heeft, wordt hem meteen gevraagd of hij het nog een keer zou willen doen. Zijn eerste reactie is: 'yes, I've got money'.... Tsja, wat moet je daar nou van denken?...
Vlak daarna springen Anna en Olivia. Op dezelfde vraag antwoorden ze beiden 'no!'
Ze vonden het geweldig en staan nog lang te trillen op hun benen van de adrenaline rush.


Het filmpje van Anna heeft Max op facebook geplaatst, dus mocht je dat willen zien: zie zijn facebook pagina.
We dineren in een restaurant in de haven en rijden daarna naar huis.
Dinsdagmorgen is mijn wang weer dikker geworden. Tijdens het ontbijt zwelt hij nog verder op. Omdat ik nog maar voor 1 dag pillen heb en het de volgende dag kerst is, besluit ik om nog even bij de huisarts langs te gaan. Wellicht kan ik de kuur wat verlengen. Het is ons eindelijk gelukt om de laatste overnachting in Akaroa te doen dus we kunnen straks op het zuidereiland met dolfijnen gaan zwemmen!


- wordt vervolgd

Location:Auckland

1 opmerking:

 1. Wauw wat goed Olivia dat je dat durfde!!
  Lijkt mij helemaal niks....
  Maar heel dapper van je!
  Govert sterkte met je wang, hopelijk geneest het snel
  Fijne kerst!
  Eveline

  BeantwoordenVerwijderen