Geachte bezoeker

Mocht er in dit blog een link niet werken, meldt me dat dan graag even via een mailtje naar govert@riksen.tk of in een reactie op mijn nieuwste bericht.
Veel leesplezier gewenst bij mijn reisavonturen op dit blog!

donderdag 16 december 2010

De lange reis heen

Woensdagmorgen de 15e december staan we vroeg op. Boven hoor ik al gestommel, dus we hoeven Jonas niet eens wakker te maken.
We worden thuis uitgezwaaid door Olivia, Robben en Lisanne. Maaike brengt ons naar station Arnhem. Na een voorspoedige reis checken we in op Schiphol. We zijn verbaasd dat het heel gewoon is om uren te wachten als je vliegt. Maar als de trein te laat is... oh wee!
Jo vertelt me een hoe je programma's op de iPhone kan afsluiten en zo langer met je batterij kan doen. Heel goed! (Maar ook de reden dat ik het verhaal in Kuala Lumpur nu opnieuw zit te typen ;-).
Tijdens het wachten haalt Jo z'n slaap in.


Terwijl we op de startbaan staan worden de vleugels nog uitgebreid gesprayed om ze van ijs te ontdoen. Met ca. 50 minuten vertraging vertrekken we naar Kuala Lumpur.

Vlak voor het vertrek had ik het er met Jonas nog over wat het ergste was dat je op zo'n reis kon overkomen. Dat was een gillende baby op de stoel naast je. En ja hoor.. het overkwam ons. Op de stoel recht voor ons. Onvoorstelbaar dat er zo veel geluid uit zo'n klein lijfje kan komen. Pas boven India is het manneke zo uitgeput dat hij in slaap valt. Zo hebben we toch nog zo'n twee uur kunnen slapen.
Met bijna een uur vertraging zijn we rond 8:15u lokale tijd in Kuala Lumpur. Het is er bewolkt en benauwd. Met ruim 25 graden breekt het zweet je meteen aan alle kanten uit.
We stoppen onze handbagage in een locker en gaan met het treintje naar de stad. Meteen door naar het KLCC oftewel de Petronas twintowers. We zijn echter helaas net een paar minuten te laat om een ticket te bemachtigen voor de lift naar de 'view' in één van de torens en op de brug.


Het weer is, net zoals op deze foto, grauw. We gaan nog naar een lokale markt en naar Chinatown. We hebben maar geen iPhone gekocht. Jonas voelde zich niet op z'n gemak met alle opdringerige verkopers. Bovendien is het gaan regenen.
Dan maar naar de Mc. Donalds en om 16:00u, een paar uur eerder dan oorspronkelijk bedoeld, al weer terug naar het vliegveld.


In het treintje neemt Jo z'n gebruikelijke pose weer in. Hij valt opeens bijna om van de slaap. Op het vliegveld vinden we een comfortabele tweezitsbank en slaapt hij nog een paar uurtjes bij.
Ondertussen typ ik dit verhaal nog eens in;-) en besluit het maar meteen op het blog te plaatsen. Tenslotte zijn de algemene faciliteiten hier ik KL super! Goed en goedkoop openbaar vervoer, 4G mobiel internet (jawel hoor, hier wel) en natuurlijk gratis WiFi op het vliegveld.
Het eerste bericht komt dus niet uit NZ maar uit Maleisië.

- Posted using BlogPress from my iPhone

Location:Jalan Klia S3,Klia,Maleisië

3 opmerkingen:

 1. Heey,,

  hoe gaat het daar?
  Zo te lezen goed!
  Volgens mij is Jonas een beetje moe?! :P
  ik ben net trug van het school kerstfeest gebeuren
  het was heel gezellig!
  Jammer dat jij er niet was hè pappa :P
  nog veel plezier en schrijf snel weer!!

  xxxhouvanjullie blio

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk over jullie reis te lezen. Ben jaloers op jullie omdat het hier inmiddels weer een echte winter is.
  Rust eerst maar goed uit in NWZ.
  Mhgr, Tjeerd

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk om zo snel van jullie te horen! Ga zo door. Ben net door de sneeuw naar mijn werk geploegd. Laatste dag en dan begint ook mijn vakantie. Doe de groeten aan Max, Sarah & Anna. Liefs!

  BeantwoordenVerwijderen