Geachte bezoeker

Mocht er in dit blog een link niet werken, meldt me dat dan graag even via een mailtje naar govert@riksen.tk of in een reactie op mijn nieuwste bericht.
Veel leesplezier gewenst bij mijn reisavonturen op dit blog!

zondag 3 januari 2010

De Ferry

Op de 3e januari starten we de dag met een uitgebreid ontbijt. Boterham met gebakken ei, bacon, tomaat, uiringen, bonen in tomatensaus, jus d'orange en een kopje thee. Wat wil je nog meer?
Daarna rijden we naar de Ferry. Het is een prachtige overtocht naar Wellington op het noordereiland. Maar omdat het weer slecht is met veel laaghangende regenwolken, zien we niet veel. Het waait enorm hard. Op het bovendek staan we schuin tegen de wind geleund.De overtocht duurt 4,5 uur. Het regent veel en ook in Wellington is het slecht weer. Hierdoor besluiten we Wellington te laten voor wat het is en door te rijden. Het rijden is lastig in een campervan met zulke windstoten. Rond 7:30pm komen we aan in een alleraardigste camping genaamd Bignell Street Motel Caravan Park te Wanganui. Alleen te vinden met Google Maps want er is geen enkele bewegwijzering Campingbaas Peter One staat ons bij de ingang op te wachten en vraagt of de windmolens in Nederland links of rechtsom draaien. Als je het weet mag je het zeggen. Een grappige camping met bijzondere mensen... Gelukkig is het weer in Wanganui beter dan in Wellington.

Oh ja, we zijn er niet doorgereden, maar onderweg zien we op de kaart een plaatsnaam waarvan wij denken dat dit we eens de langste plaatsnaam ter wereld kan zijn. Taumatawhakatangihngakoauauotamateapokaiwhenuakitanatahu. Als iemand een plaats met een langere naam kent horen we dat graag!
Alles goed verder in NL? We zagen dat het weer superkoud is.

- Posted using BlogPress from my iPhone

4 opmerkingen:

 1. Het weer is hier fantastisch.. Kuch. Gaaf van de skydive zeg! In Nelson moet het ook prachtig zijn, al heb ik het park zelf niet bezocht. In ieder geval een unieke ervaring. En een tip voor later, je kan op allerlei plekken met locals op 'Possum shooting' gaan.. Ik heb het zelf niet gedaan, maar dat is eigenlijk jammer.

  En ietwat laat, maar alsnog: Gelukkig 2010! Geniet er van, ik ben benieuwd naar jullie verdere route. De westkust heb ik zelf niet gezien, veel surfplekken en mooie stranden heb ik gehoord. Ik gok dat jullie snel in Taupo en daarna Waitomo zitten; die grotten zijn echt sensationeel.. Ik wil terug.. :(

  BeantwoordenVerwijderen
 2. en de reden dat het zo hard waait is omdat het the winden zijn op de "roaring 40's" op the 40ste breedte graad, and die komen rechtstreeks ten zuiden van Zuid Afrika and Zuid Amerika. erg weinig land in de weg, daarom is die altijd hard!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hallo lieve Govert en Lieve Robben. Dit is voorlopig mijn laatste mail want vandaag 4-Jan brengt Eveline mij naar huis. Zodra ik iemand vind om mij te helpen met de computer Kan ik weer wat laten horen.Fijn jullie dagverhalen te lezen. Wat hebben jullie veel gedaan en gezien. Veel herinnerde ik mij ervan toen ik daar met papa,opa rond trok.Als Max dit leest als ik thuis ben bel ik jullie vlug op.Jullie zitten nu op het noorder eiland. Hoop dat het weer beter is.Ja in Holland is het erg koud.Veel plezier nog de laatste dagen in N Z en bij Max,Sarah en Anna.Heel veel liefs voor jullie allen. Mis jullie allemaal heel erg. Kus van mama oma Carla. Dagggggg.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Pappa Robben, hoe gaat het??? Het vriest hier we hadden super veel vuurwerk maR het zal een stuk leuker geweest Zijn als julie er bij waren(gniffel) ik moet nu kijken of m'n cavia's nog leven hihi. Kusjes aivilo(vind zelf maar uit wie dit schreef)

  BeantwoordenVerwijderen