Geachte bezoeker

Mocht er in dit blog een link niet werken, meldt me dat dan graag even via een mailtje naar govert@riksen.tk of in een reactie op mijn nieuwste bericht.
Veel leesplezier gewenst bij mijn reisavonturen op dit blog!

vrijdag 24 december 2010

De dagen voor Kerst

De dagen voor de kerst doen we niet veel...
Woensdagmorgen heeft Sarah een lekke band. Ik verwissel de band zodat ze weer verder kan. Er zat een spijker in en de band moest vervangen worden.
Jo en ik besluiten te gaan hardlopen. Na 700m doet het bij Jonas overal pijn en maken we rechtsomkeert. Amper 10 minuten later staan we weer voor de deur.
'smiddags gaan we met Sarah en haar moeder naar Albany. Daar is een ander groot winkelcentrum, waar het vanwege de airco goed toeven is. Naturlijk is de eerste winkel die we bezoeken de Applestore. Jonas legt me daar de features van de nieuwe types uit.
Onderweg naar de supermarkt wordt ik aangesproken door een alleraardigst meisje van een of andere beauty stand die ik m'n hand geef. Ze doet iets met m'n nagel en voordat ik er erg in heb, is één van mijn nagels gepolijst!
Wil ze me ook nog voor veel geld een doosje beautyspullen verkopen ook. Ik bedank haar vriendelijk en voel me aardig 'genomen'. Geen gezicht één zo'n glimmende nagel.

's Avonds de eerste BBQ.
Bijgaand nog een plaatje van ons nichtje Anna tijdens de wandeling door het Shakespear park.


Donderdag is het stralend weer en superwarm. Zo doen we nog minder. We hangen wat binnen rond; buiten is het te warm. Je brand je voeten op het terras. We X-boxen, luisteren muziek, lezen en hangen gewoon wat rond. Jonas voelt zich niet lekker. Heeft een zere keel en is wat grieperig. Sarah loopt intussen alle kasten in het hele huis af op zoek naar een paar kerst kado's die ze ergens weggelegd heeft. Ik geniet van een Bundaberg gingerbeer. Wat is dat toch lekker spul. Jammer dat we dat in NL niet hebben. Daar kan je wel gingerale kopen, maar dat smaakt toch echt veel minder lekker dan gingerbeer. 0% alcohol, maar wel veel caloriën dus je moet er, net als bij een 'echt biertje' niet te veel van drinken.
's Avonds hebben we samen met Allan en Elaine een BBQ. Heerlijk malse biefstuk gebraden door masterchef Max himself.

Vrijdags is het bewolkt en gaan Anna, Jonas en ik met de auto van Sarah naar downtown Auckland. Het plan was eerst naar de haven te gaan, wat bootjes en shops bekijken en dan tegen 13:00u naar Max' werk in het museum te gaan. Hem daar op te pikken en dan de stad weer in om van de Skytower te springen.
Bij gebrek aan een kaart belt Anna met Max en word ik de stad door geloodst. Niks haven, meteen naar het museum dus...
Daar krijgen we een snelle rondleiding van Max en genieten van een prachtige Maori show.


Maori's zijn niet zo groot. Het meisje naast mij stond zelfs op haar tenen.

Tijdens het bezoek voelt Jonas zich steeds beroerder en uiteindelijk besluiten we het oorspronkelijke plan om na het museum van de Skytower te springen maar varen en gaan we direct naar huis.
Jonas duikt na een warme grok meteen het bed in.
Hopen dat hij snel weer op de been is. Morgen is het kerstmis.

- Posted using BlogPress from my iPad

Location:Gulf Harbour Dr,Gulf Harbour,Nieuw-Zeeland

2 opmerkingen:

 1. haha,
  wat een grap van je glimmende nageltje!!
  wat leuk bbq terwijl het hier winter is!!! D:
  wat vervelend van jonas misselijkheid!
  hopelijk is hij beter met kerst!!
  hier bij ons zijn wij druk bezig met de voorberijdingen voor het kerstdiner en ik dan ook voor robbie´s verjaardag!

  merry X´mas van ons allemaal

  x olivia

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hallo allemaal . Dankzij roos weetik nu hoe ik mijn reacties door moet sturen. Is jonas weer wat beter. Doe maar wat kalm aan hoor jonas. Met veel interesse lees ik steeds het blog. Hoop nu dat deze doorgaat vandaag op de verjaardag van robben is de temperatuur hier -2 tot -8 graden dus echt heel koud. En erg veeeeeeeeeeeeeeel sneeuw. Liefs van mij dag.mama

  BeantwoordenVerwijderen