Geachte bezoeker

Mocht er in dit blog een link niet werken, meldt me dat dan graag even via een mailtje naar govert@riksen.tk of in een reactie op mijn nieuwste bericht.
Veel leesplezier gewenst bij mijn reisavonturen op dit blog!

zondag 26 december 2010

Kerst

Vrijdagavond op kerstavond komt Steve, de broer van Sarah, aan uit Wellington. Hij heeft de hele dag gereden. Bijgaand een mooie Hibiscusbloem gefotografeerd vanaf het terras. Deze bloemen gaan bij mooi weer open.


De volgende morgen op eerste kerstdag zijn we al rond zeven uur op en pakt Anna haar kado's onder de kerstboom uit.
Het is nog vroeg en nog niet zo warm. Dus besluit ik nog even een rondje hard te lopen. Prachtige 'views' langs de haven.
Er zijn hier veel hellingen, maar de 'killer' helling is toch wel de Gulf Harbour Drive terug naar huis. De weg loopt aanvankelijk naar beneden, dan een lang vals plat omhoog en geleidelijk aan wordt hij steeds stijler omhoog naar 6%, 8% en aan het eind vlak voor Max' huis de laatste 200 meter zelfs zo'n 10%. Ik hoop dat ik hem aan het eind van de vakantie kan hardlopen zonder te stoppen. Nu wandel ik het laatste stuk nog omhoog, hetgeen ook zwaar genoeg is ;-)


Wanneer in de loop van de morgen ook de kinderen van Steve aankomen, Minnie en Tessa, worden alle kado's uitgepakt.
'smiddags rond 13:00u beginnen we aan het kerstdiner. We trekken de Christmas crackers en toasten met champagne. Na afloop zijn er diverse desserts onder andere de beroemde 'pavlova' en een door Steve gemaakte cake doordrengt in brandy. Ik eet natuurlijk weer veel te veel en als we tegen 17:00u klaar zijn met het eten, buik ik nog even uit op de bank.
De rest van de dag zijn Max en Jo bezig om het Apple TV kastje, dat Max heeft gekregen aan de praat te krijgen. De koppeling met de muziek in iTunes op de PC lukt nog niet, maar films kijken wel. Met z'n allen zien we tenslotte de film 'Burn after Reading' een film uit 2008 met George Clooney en Brad Pitt.

Zondags, tweede kerstdag of 'boxing day', zoals ze dat hier noemen zijn alle winkels open en is ongeveer half Nieuw Zeeland aan het shoppen. Er is veel afgeprijst en er zijn interessante aanbiedingen en ik ga met Max naar een winkel waar ze zo ongeveer alles verkopen, Harvey Norman. We kopen een parasol en een nieuwe router. Dit omdat de oude regelmatig de internetverbinding verloor. Het is er een drukte van jewelste in die winkel en er staat een flinke rij voor de kassa.


Het bleek nog niet zo eenvoudig te zijn om het oude zwarte kastje door het nieuwe Apple kastje te vervangen en uiteindelijk hangen ze allebei eraan en werkt het. Ra ra... Hoe hebben we dat gefikst? Ik zou het niet weten, maar als het werkt moet je er niet meer aankomen. ;-)
Eind van de middag komt Vicky, de vriendin van Steve aan uit Wellington. Steve haalt haar op van het vliegveld. De meiden gaan zwemmen in zee.
's avonds weer een BBQ en daarna kijken we nog een paar oude filmpjes vanuit de iTunes library.
Jonas voelt zich vanmiddag gelukkig beter dan vanmorgen. Hopelijk is hij morgen weer OK.

- Posted using BlogPress from my iPad

Location:Gulf Harbour Dr,Gulf Harbour,Nieuw-Zeeland

2 opmerkingen:

 1. Met veel plezier over jullie kerstdagen gelezen. Fijn dat het met jonas al wat beter gaat . Wij vieren nu nog de 2 de kerstdag in 3 bergen. Mooie kerstboom en versieringen overal. Toon heeft net de kalkoen in de oven gedaan. Hij had hem daarvoor enkele uren gemarineerd. En nu nog een paar uur in de oven Veel plezier geniet van elkaar en van elke dag in je leven liefs voor allen mama

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Eerste kerstdag Robben's verjaardag gevierd!
  Maaike had weer een fantastisch diner gemaakt, met hulp van de plomp-kookploeg.
  Vooral het dessertbuffet was onovertroffen!!
  Wij hebben ook nog naar mister Beans kerstfeest gekeken, dat blijft leuk ook al heb je het tig keer gezien.
  Vandaag was ik bij opa, hij zit daar maar in zijn kleine kamertje, ik had gebak van Timmer meegenomen, erg lekker.
  Ik heb een allergie en mijn ogen zijn opgezwollen, heel vervelend, ik zie er niet uit..
  Hopelijk is het over met oudejaar, anders is mijn feestjurk zo'n aanfluiting.
  Floris komt pas 2 januari, hij heeft feest in Amsterdam. Mama komt hier en Martin en Ingrid ook. Roos en David pendelen op en neer tussen ons huis en David's huis. Ik hoop dat Toon zich kan inhouden bij het kopen van vuurwerk...hij staat er alleen oor wb het afsteken.
  lieve groeten uit Driebergen!
  Bye, Eveline

  BeantwoordenVerwijderen