Geachte bezoeker

Mocht er in dit blog een link niet werken, meldt me dat dan graag even via een mailtje naar govert@riksen.tk of in een reactie op mijn nieuwste bericht.
Veel leesplezier gewenst bij mijn reisavonturen op dit blog!

zondag 2 januari 2011

Nieuwjaarssprong & kajakken naar Puhoi

Jawel hoor. We hebben er weer eentje van Jo.


Gemaakt op de terugweg van het bezoek aan Patetonga.
We slapen overigens redelijk veel hier in NZ. Op oudjaarsdag werd ik pas om 10:00u wakker. Ook Jonas slaapt hier in NZ prima.
Op oudjaar ga ik 's Middags met Jo en de drie meiden naar Auckland. We shoppen op Queenstreet. We worden alle modezaken ingesleurd, drinken een frappuchino bij de Starbucks en eten een heerlijk ijsje op de kade bij Valentino. Verder boeken we een nieuwjaarssprong voor Anna en Jonas voor de volgende dag, op 1-1-'11 om 12:15u. Op het moment dat het in Nederland net Nieuwjaar is. Een mooie activiteit om het jaar mee te beginnen.
Het oudjaar werd in de achtertuin met een heerlijke BBQ en veel bubbels gevierd.


Minnie, Tessa en Anna trakteren ons op een dansvoorstelling. Ze hebben de afgelopen dagen vier nummers van de musical Chicago ingestudeerd. De garage is omgetoverd in een podium. Wij zitten op de oprit en als de garagedeur omhooggaat begint de erg knappe show met eigen gemaakte choreografie. Phoebe, de hond wil graag meedoen. Hilarisch.
Er wordt hier in de buurt slechts een enkele vuurpijl de lucht ingeschoten. Eigenlijk is er maar één plek voor het vuurwerk en dat is de SkyTower midden in Auckland. Ondanks dat het zo'n 40 km naar het zuiden ligt kunnen we het over de baai zien vanaf het terras. En zelfs horen. Een enorm gerommel dat je qua timing wel heel erg anders hoort dan dat je ziet. Ons vuurwerk bestaat uit een aantal 'party poppers' en een lekker kampvuurtje.


Op nieuwjaarsdag ben ik er weer vroeg uit. De lucht is blauw. Het belooft en mooie dag te worden.
Onderweg naar Auckland beginnen we al aardig zenuwachtig te worden. Anna en Jonas worden aangekleed in een mooi 'space pak' en gaan met de lift naar boven de toren in.


Even later springen ze eerst Anna en daarna Jonas. Wauw wat een helden. Ik geloof dat ik nu beneden net zo zenuwachtig was als vorig jaar toen ik zelf sprong.
Je kan zijn sprong zien op: Klik hier voor de sprong van Jonas's avonds eten we op het strand en spelen we een potje cricket.


Op zondag 2 januari nemen we afscheid van Steve, Vicky, Minnie en Tessa en zwaaien we ze uit.
's Middags gaan we kajakken. We varen een aantal kilometers een getijderiviertje op naar het prachtige plaatsje Puhoi. Het is heerlijk weer en we zien de palingen zwemmen terwijl we door de mangrovebossen peddelen.


- Posted using BlogPress from my iPad

Location:Auckland

7 opmerkingen:

 1. Geweldig wat heb ik weer genoten om te lezen over jullie activiteiten. De skytower sprong van anna en jonas gefeliciteerd hoor. En blij met de prachtige film van jonas sprong. Blij met de mooie fotoos. En heel erg blij met mijn ipad. Dat ik dit allemmaal kan zien. En lezen het eerstewat ik smorgens doe als ik wakker word kijken of er iets op het blog staat. Wat veel dingen doen jullie zeg. Leuk ook de cricket bij het strand. Wat goed zeg jonas wordt een hele sportman. Wat een fijne sportieve nicht en oom heb je jonas. En hardlopen met papa. Wat genieten jullie he. En dan weer lekker verwend worden door de lekkere maaltijden van sarah en oma. Liefs mama

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een sprong!!!
  Ik weet niet zeker of Jonas het echt leuk vond...
  Jonas, laat je niet meer overhalen iets te doen dat je niet echt wilt!
  Evengoed gaaf dat je het gedaan hebt hoor, dat je het hebt gedurft.
  Voor mij ben je sowiezo een held!
  Wij zijn hier allemaal moe het nieuwe jaar in gegaan, de hele dag wat rondlummelen en slapen...Ging om 4 uur naar bed...Floris was in Amsterdam en voor hem werd het 9 uur 's morgens!!
  Hij komt zo naar Driebergen, kunnen we elkaar eindelijk weer eens zien. De sneeuw is eindelijk aan het smelten , ik ben het wel zat hoor.

  Liefs,
  Eveline

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Nogeens alles gelezen. Wat leuk ook de voorstelling van de 3 meisjes. Ik mis de foto. Heerlijk die slapende floris. Verrassend te zien hoe anna veranderd is maak nog een s eenfoto svp vsn jullie allen prachtige foto van jonas en anna. Ik geniet van aaaaaaaaaalllllllllllleeeeeeeeeessssssss......

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Natuurlijk wordt jonas bedoeld. Heel verstandig jonas zoveel slapen. Wat een belefenis he die sprong. Knap hoor. En de hoeveelste sprong is het van anna. Jullie zijn fantastich. Allemaal .

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ha Joon, stoer hoor! Wij bereiden ons langzaam voor op werk & school morgen. Met frisse tegenzin ... Geniet maar lekker van jullie laatste week.
  Liefs Maaike

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hi Jonas en Govert,

  Nog de beste wensen voor het nieuwe jaar! Ik hoop dit keer m'n reactie weg te krijgen. Joon, ik bewonder je moed; geweldig dat je dit durfde!! Ga je op je volgende reis zoiets weer doen en raad je het Olivia aan?
  Groet iedereen daar en geniet nog een paar dagen. Emmy

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hallo Jonas en Govert,

  Even een vlugge reactie om mijn bewondering voor Jonas en zijn sprong uit te spreken. Goed gedaan! Voel je je nu een ander mens? Nog veel plezier gewenst uit een koud Obk.
  oTje

  BeantwoordenVerwijderen