Geachte bezoeker

Mocht er in dit blog een link niet werken, meldt me dat dan graag even via een mailtje naar govert@riksen.tk of in een reactie op mijn nieuwste bericht.
Veel leesplezier gewenst bij mijn reisavonturen op dit blog!

vrijdag 10 januari 2014

Back to Auckland

Ik geniet nog van het prachtige uitzicht uit onze kamer in The Rydges.


Op vrijdag 10 januari staan we vroeg op en vertrekken we rond 6:30 richting Christchurch. De zon zit nog achter de bergen en het beloofd een mooie dag te worden. Onderweg passeren we Lake Tekapo waar we een prachtig uitzicht hebben over de besneeuwde bergtoppen met ondermeer Mount Cook (3754m).


We zien onderweg weer veel platgereden Possoms. Om 10:30 stoppen we voor een sanitaire stop in het plaatsje Geraldine. Ernaast is een schattig klein museumpje met veel foto's van de 150 jaar oude geschiedenis van dit plaatsje.
Vlak na het middaguur rijden we Christchurch al binnen. Onze vlucht gaat pas om 17:00, dus er is tijd genoeg om nog even het centrum in te rijden. Midden in het centrum zijn op de vele plekken waar gebouwen zijn afgebroken zat parkeerplaatsen te vinden. We lunchen weer bij de sushi bar, net zoals de eerste dag op het zuidereiland. Daarna wandelen we nog langs een winkelstraat waar ze creatief gebruik hebben gemaakt van containers.


Er zitten allerlei winkeltjes in en er is zelfs een opengesneden container met een barretje erin. We lopen langs de Memorial Bridge al weer redelijk opgeknapt is. De boog was bovenaan gescheurd en verzakt.


Na een complexe hersteloperatie staat hij nu weer recht en is er nauwelijks nog een breuk te zien. Daarna drinken we een Monteith Black op het terrasje van de Pegasus bar in het zonnetje. Olivia krijgt een prachtig kopje chocolademelk.


Het is er zo'n 24 graden en dus lekker warm na al die koude dagen in het zuiden. We brengen onze auto terug bij RentaDent en even later zitten we in de bar op het vliegveld. Terwijl we wachten voelen we een aardbeving. Het hele gebouw schudt, maar niemand hier kijkt ervan op. Er zijn hier zoveel naschokken geweest dat dit heel gewoon is. Volgens Max zijn hier sinds de grote aardbeving zo'n 4000 naschokken geweest, soms meerdere per dag. De meeste heb je niet eens in de gaten, maar deze was wel een redelijke. We konden hem in elk geval goed voelen. We kijken meteen op een site en zien dat het er eentje is geweest van 4,2 op de schaal van Richter, 12 km diep en 20km vanaf Christchurch. Het vliegtuig vertrekt om 17:00u en omstreeks 20:30 zijn we weer thuis waar Sarah een fantastisch lekkere en licht verteerbare maaltijd heeft klaargemaakt.

- wordt vervolgd...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten