Geachte bezoeker

Mocht er in dit blog een link niet werken, meldt me dat dan graag even via een mailtje naar govert@riksen.tk of in een reactie op mijn nieuwste bericht.
Veel leesplezier gewenst bij mijn reisavonturen op dit blog!

dinsdag 7 januari 2014

Queenstown, Milford Sounds, Queenstown

Als we maandagmorgen in Queenstown wakker worden schijnt de zon en het belooft een prachtige dag te worden. We doen het rustig aan omdat Anna 's ochtends aan het sporten is. We verzamelen pas om 10u in de lobby van ons hotel, The Rydges.
In Queenstown ga ik eerst nog maar even wat geld pinnen want het dagmaximum gaat er hier zo ongeveer elke dag doorheen ;(.
Daarna rijden we langs de Starbucks en eten/drinken we koffie en croissant in de auto, om snel op weg te zijn naar Milford Sounds. Het mooiste plekje op aarde...
De weg gaat eerst naar het zuiden, dan west en vervolgens weer noord. Langs Kingston., Te Anau, de lupinevalley en langs prachtige beekjes. We zijn op deze rit zuidelijker geweest dan de 45e breedtegraad. We stoppen bij de world famous 'mirror lakes' en iedereen had véél grotere meren verwacht. Ik kende ze natuurlijk al (zie dit blog bij 2010) maar vond ze zelfs mooier dan de vorige keer. Vervolgens rijden we over de pas en rijden tussen de sneeuw/ijsmassa's door, door de tunnel en weer zo'n 2000m naar beneden naar Milford Sounds (zeeniveau). Omstreeks 15:00u zijn we bij onze lodge.


Een prachtplekje met een superuitzicht... op de sandflies na. Als je even stilstaat wordt je aangevallen door een zwerm kleine vliegjes die je venijnig kunnen prikken. Zo'n bultje blijft nog dagenlang jeuken. Ik heb sinds Haast al zo'n bultje op m'n hand..;(
We hebben met z'n vieren een kleine cabin met alle voorzieningen. Jammer dat er hier in Milford Sounds geen supermarkt is, anders hadden we er zelf kunnen koken in ons keukentje.
Nadat we er onze spullen hebben achtergelaten gaan we snel naar de haven om nog met de cruise van 15:45 mee te kunnen. Helaas kunnen we dan alleen niet meer naar het 'underwater observatory'. Dat kan alleen nog de volgende ochtend, maar omdat er dan regen voorspeld is en we weer snel naar Queenstown terug willen vanwege Anna's sporten, wachten we er niet op en gaan maar meteen mee met de cruise door de fjord.


Eenmaal op het water sta ik meteen te fotograferen en filmen en ben verbaasd hoe lang het duurt voordat de dames ook naar buiten komen om van de omgeving te genieten. Eenmaal buiten wil Olivia zelfs een regenjas aan om onder de watervak te kunnen staan. De boot draait vlak voor de rots en het voordek waar Olivia op staat, krijgt de volle laag.


Het weer is bewolkt maar het blijft gelukkig droog. Milford Sounds is één van de kraamkamers van de oceaan. Er komen allerlei vissen naar toe om te paren en te jongen. Het ligt zuidelijker dan Australië en Zuid Afrika. Als je de fjord naar het westen uit zou varen kom je alleen nog het zuidelijkste puntje van Zuid Amerika tegen.
We komen vlakbij een fantastische waterval die door een kleine gletsjer gevoed wordt. Het is raar te horen dat ook deze gletsjer er in 2020 niet meer zal zijn, vanwege de opwarming van de aarde. Milford Sounds zelf verandert ook. Het wordt steeds toeristischer. Boven de eens zo stille plek vliegen nu regelmatig helicopters en het is er moeilijk een foto te maken zonder andere rondvaartboten erop. We horen later dat er de komende jaren van alles bijgebouwd gaat worden in Milford Sounds. Zelfs de verhuurder van de camper die ik met Robben gehuurd heb, Juicy rentals, heeft hier nu een rondvaartboot varen. We horen dat er af en toe zelfs grote cruiseschepen deze fjord invaren, er draaien en er weer uitvaren. De projectontwikkelaar en exploitanten doen hier goede zaken. Het valt mij toch tegen van de Nieuw Zeelanders die zo'n groen imago hebben...
We eten 's avonds in de gezamenlijke ruimte van de lodge. De risotto die Anna en ik hebben besteld is helaas veel te zout. Olivia houdt niet van haar couscous salade die bij haar aardappelen zit en dus eet ik die op. De rode wijn smaakt er prima bij en na zo'n dag vol indrukken bestel ik er nog maar eentje bij..
We spelen daarna nog een spelletje monopolie op de iPad en iedereen gaat rond 22:00u slapen. Ik kan niet in slaap komen, probeer nog wat te mediteren, maar jeuk overal...


We worden dinsdagmorgen vroeg wakker. We bewonderen nog eens het prachtig afgewerkte en stijlvol ingerichte huisje en maken er een selfie voor ons raam. Het uitzicht is zo fantastisch mooi, je kan er uren naar blijven kijken. Zelfs met dit slechte weer. Het regent inmiddels al uren en overal uit de bergrotsen zijn watervallen te zien. Na een ontbijt met muesli vertrekken we door de regen weer naar de bewoonde wereld.

- wordt vervolgd...

Location:Queenstown - Milford Sounds

Geen opmerkingen:

Een reactie posten