Geachte bezoeker

Mocht er in dit blog een link niet werken, meldt me dat dan graag even via een mailtje naar govert@riksen.tk of in een reactie op mijn nieuwste bericht.
Veel leesplezier gewenst bij mijn reisavonturen op dit blog!

zaterdag 2 januari 2010

Awesome !!

Op 2 januari begint het om 7am te regenen en om 7:15 komt er een SMS binnen met de melding dat de sky-jump is uitgesteld van 1pm naar 5pm. Dit betekent dat we een paar uur extra hebben voor het Abel Tasman park. Na de tip van Hans besteden we die extra uren hier graag aan.
We doen 's ochtends eerst een rustg duurloopje over het strand en langs de haven van Nelson. En terwijl we lopen begint de zon te schijnen.Daarna rijden we naar het Abel Tasmanpark.Een prachtig mooi natuurgebied waar je dagen in door kan brengen. Wij zien maar een klein stukje, maar zien wel verschillende zeldzame loopvogels met jongen.De Sky-dive is vlak bij het park.
Het weer is zeer wisselvallig en onderweg naar het vliegveld in Motueka regent het weer.
En terwijl we het helemaal niet meer verwachtten gaat het toch door. Er zijn blauwe stukken te zien in het wolkendek. We hijsen ons in overalls en even later genieten we vanuit de lucht van het prachtige gebied.
Na de zenuwen overwonnen te hebben springen we vanaf 13,000 voet, zo'n 4km hoogte. We 'vliegen' met een snelheid van 200km/u. Spectaculair! na een kleine minuut opent de parachute en daarna volgt een rustige vlucht naar beneden. In de lucht zwaai in naar Robben. Mijn instructeur vind het leuk om me nog even flink bang te maken door razendsnelle rondjes links en rechtsom te vliegen. De valsnelheid loopt daardoor zo snel op dat we snel weer op de grond staan.
We did it!Na afloop genieten we nog geruime tijd na van de 'adrenaline bloodrush'.
Onderweg naar Picton eten we fish & chips en Kentucky Fried Chicken. Voor het eerst rijden we een stukje door het donker. Dit is hét moment om overstekende Possums dood te rijden. Voor Nieuw Zeelanders helaas. De Possums die we zien waren allemaal al plat.

Rond 10pm komen we in Picton aan en vinden we een plekje op de motorcamp. Snel slapen.

Nog even een antwoord voor de SMSers: per SMS zijn we niet bereikbaar. Robben heeft alleen ontvangst in Auckland en ik heb hier een Nieuw Zeelandse prepaid kaart. Daar SMS ik alleen mee met Max. Mijn oude GSM nummer ligt in NL en mijn nieuwe doet het niet in het buitenland. Gebruik dus het blog of als het persoonlijk is de e-mail.

- Posted using BlogPress from my iPhone

4 opmerkingen:

 1. Hi guys,

  Jullie hebben dus mijn sms-jes gemist. Niet erg ...
  Gaaf dat de sky-dive gelukt is! Hebben jullie er ook een filmpje van?
  Hier is vandaag weer wat sneeuw gevallen. Ik was vanavond in vol ornaat bij de ijsbaan - bleek die dicht vanwege de sneeuw. Heb toen
  maar meteen even de stoep geveegd met de nieuwe sneeuwschuif. Een stuk makkelijker dan met een schop en bezem.
  Robben, volgende week gaan we snel schaatsen voor je kopen. Het lijkt nl. nog wel even ijzig te blijven. In de kranten wordt zelfs al gesproken over een elfstedentocht :-)) Dat zou een stunt zijn.
  We wachten rustig af, maar ik heb het huisje in Balk wel alvast gereserveerd!
  Groetjes van Maaike, Jonas en Olivia

  BeantwoordenVerwijderen
 2. jullie kunnen mij wel een SMS sturen en dan stuur ik hem wel door, OK?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Je kan ook gewoon mailen. Zowel naar Robben als naar mijn emailadres.
  In Wellington had Robbens telefoon weer even ontvangst en ontving hij diverse SMSjes. Bedankt voor alle wensen.
  Het zal wel weer tot Auckland duren de 7e voordat Zijn telefoon weer bereik heeft.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hallo Govert en Robben,

  Een mooie trip maken jullie!
  Toch maar even een kleine teleurstelling: jullie schreven dat je in Kuala Lumpur op het hoogste gebouw van de wereld bent geweest - helaas vanmorgen hoorde ik op het nieuws dat gisteren in Dubai het hoogste gebouw van de wereld is geopend- - dat moet er dus al hebben gestaan toen jullie in KLumpur waren.
  Ooit ben ik in NWZ geweest en heb op het noordeiland met een camper een paar dagen getrokken, o.a. naar Roturua (Maori craft center), Waitomo (glitter caves) en een of andere berg (ik geloof Mt Taylor). Gaan jullie ook naar die plekken?
  Een goede laatste week gewenst,
  Tjeerd

  BeantwoordenVerwijderen