Geachte bezoeker

Mocht er in dit blog een link niet werken, meldt me dat dan graag even via een mailtje naar govert@riksen.tk of in een reactie op mijn nieuwste bericht.
Veel leesplezier gewenst bij mijn reisavonturen op dit blog!

zaterdag 31 juli 2010

Coupe Brons Zaterdag

Om 14:00u beginnen de finales. Voordat Robben en Victor starten fiets ik nog mee met de skiff.
Een geweldig spannende race waarbij vier roeiers voortduren stuivertje wisselden om de eerste plek. Op 200m voor de finish lagen ze alle vier gelijk en uiteindelijk heeft de Nederlander Conno Kuyt net de sterkste laatste haal. Goud!! Plaats 1,2 en 3 binnen een 0,6 seconde! Zinderend spannend.
Deze Nederlandse skiffeur staat overigens op de foto op de vrijdagbijdrage van dit blog. Hij staat in het oranje pakje links van Robben en Victor met de Nederlandse vlag.


Daarna moet ik snel weer terugfietsen om op tijd te zijn voor onze boys.
De start was wederom flitsend. Weer zakten ze terug in tempo en warempel de Polen kwamen ze voorbij. De eerste km deden Robben en Victor verschillende aanvallen en in het geweld haakte Frankrijk en Zwitserland min of meer af. Op 1250 meter brak de weerstand van Polen en gingen onze jongens er langs. Maar ook nu kwam Hongarije weer sterk opzetten. Ook Ierland kwam bij 1500m langszij. Hongarije en Ierland leken in de laatste 500m wat licht voordeel te hebben van de wind en liepen uit. Normaal gesproken hebben Robben en Victor een super eindschot, maar vandaag liep juist de laatste 500m wat minder. De derde plek hadden ze al zeker gesteld. Jazeker ze hebben een plak!!!
Erg enthousiast keken ze niet toen ze over de finish kwamen. Ze hadden meer verwacht.


Op het podium kwam er toch iets van een grijns op hun gezichten. Langzaam lijkt het door te dringen dat ze brons hebben op de EK. Een geweldige prestatie.
Morgen is er weer een race en misschien zit er dan wel meer in. Hoewel, het veld is erg aan elkaar gewaagd en alles moet goed gaan om hier te kunnen winnen.
Eindstand A-finale:
1.Hongarije 6:38,89
2.Ierland 6:40,08
3. Nederland 6:42,43
4.Polen 6:46,32
5.Zwitserland 6:48,10
6.Frankrijk 6:50,15

Mooi gezicht al die oranje fans die langs de baan staan en meefietsen.


Lisanne heeft zelfs een shirt gedrukt voor de gelegenheid.
We hebben een grandioze dag achter de rug. Ze hebben een Coupe plak. Doel bereikt!
Gretig zijn ze ook. Ze weten dat er nog meer in zit. Morgen een nieuwe kans
Mijn keel is nu al compleet kapot geschreeuwd. Dat wordt wat morgen. We moeten in elk geval vroeg op want ze roeien al de kwalificatie op dag 2 vlak na 8:00u.

's avonds lopen we met Tjeerd en Emmy een rondje door Antwerpen en eten we op een terrasje van 'het Duvels genot' in de haven van Antwerpen.

- Posted using BlogPress from my iPhone

Location:Hazewinkel

Geen opmerkingen:

Een reactie posten