Geachte bezoeker

Mocht er in dit blog een link niet werken, meldt me dat dan graag even via een mailtje naar govert@riksen.tk of in een reactie op mijn nieuwste bericht.
Veel leesplezier gewenst bij mijn reisavonturen op dit blog!

zaterdag 14 juli 2012

We zijn er!

Vanmorgen om 3:15u ging de wekker. Amper een half uur later staat ons taxibusje al voor de deur. Het is koud en donker. Tijdens de rit naar Zestienhoven klettert de regen regelmatig hard tegen de voorruit. Lekker weer dus om op reis te gaan naar warmere oorden.


Om 9:00u stappen we uit het vliegtuig in de warmte van Split, Kroatie. Het is er al bijna 30 graden.
We rijden met een taxibusje naar de ACI jachthaven. Onderweg rijden we vlak langs een romeins aquaduct, dat nog steeds operationeel is en een groot deel van Split van water voorziet.In de jachthaven duurt het nog even voordat onze Bavaria 41 genaand "Seagoll" voor ons is klaargemaakt. Het is nu snikheet. We drinken koud water en zweten het er meteen weer uit. Wel even wennen hoor zo'n groot temperatuurverschil. Rond 14:00u hebben we al het papierwerk geregeld en hebben we uitleg over de boot gekregen.


Eigenlijk willen we snel het water op. Maaike en Jonas gaan nog even naar de supermarkt. Hoewel, even... Het is 16:45u als ze pas terug zijn. In deze temperatuur gaat alles nou eenmaal wat langzamer. Inmiddels is het onder onze bimini (zonnedakje) aardig uit te houden. We zijn inmiddels zo loom geworden, dat we maar besluiten om eerst een nachtje in de haven te blijven liggen. Ik koop een koud biertje om geld te kunnen wisselen voor een zak crunched ijs en kijk wat naar mooie bootjes in de haven.


Ondertussen koken Lisanne en Robben de avondmaaltijd. De eerste vakantiedag zit er bijna op.
Morgen (of overmorgen) meer.

Location:Split

2 opmerkingen: