Geachte bezoeker

Mocht er in dit blog een link niet werken, meldt me dat dan graag even via een mailtje naar govert@riksen.tk of in een reactie op mijn nieuwste bericht.
Veel leesplezier gewenst bij mijn reisavonturen op dit blog!

zondag 15 juli 2012

Zeilen Split - Vis

Het koelt 's nachts af tot 29 graden. De volgende morgen zijn er wat wolkjes en waait het ca. 3-5 Bft. Lekker zo'n briesje waardoor het wat koeler aanvoelt.
We varen redelijk vroeg de haven van Split uit tegelijk met een redelijk oversized motorjacht met veel personeel.


Het gaat meteen schuin en Olivia wordt steeds groener ;-( Nadat ze overboord heeft gehangen gaat het langzaam weer wat beter. We gaan zo schuin dat het besteklaatje tot twee keer toe uit de keuken valt. Al snel is de lucht weer strakblauw. Ook het blauwe water is prachtig. We zeilen naar het westen tussen de eilanden door. Het is zo'n 45 mijl naar het eiland Vis. Daar aangekomen gaan we voor anker in een baaitje en zoeken we verkoeling in het water. Tegen de avond varen we het haventje van het plaatsje Vis binnen. Er is geen plek meer aan de wal, maar er is nog één mooring vrij waar we meteen aanleggen.


Robben, Olivia en Lisanne roeien in het bijbootje naar de wal om vers water te halen. Na een half uurtje komt er een havenmeester, die een strikje in zijn baard heeft, langs. Het liggeld voor deze mooring bedraagt 200 kuna. We roeien in de bijboot naar de wal en eten en drinken wat op een terrasje aan het water. We eten nog een ijsje en luisteren naar een jazzbandje onder de palmbomen, Rond 23:00u zijn we weer op de boot en blikken terug op een prachtige dag met zon, wind en water. Klaar voor een volgende zwoele nacht.

Location:Vis

Geen opmerkingen:

Een reactie posten