Geachte bezoeker

Mocht er in dit blog een link niet werken, meldt me dat dan graag even via een mailtje naar govert@riksen.tk of in een reactie op mijn nieuwste bericht.
Veel leesplezier gewenst bij mijn reisavonturen op dit blog!

donderdag 17 oktober 2013

Rainy Edinburgh

Woensdagavond zijn we in de stromende regen aangekomen in Edinburgh. We nemen een taxi naar onze Premier Inn, waar we een mooie 'family room' betrekken. Tegen 24 uur (voor ons 01:00u) komt Robben langs om ons te verwelkomen en wat spullen op te halen. Leuk om te zien hoe hij het hier naar zijn zin heeft. Een uur later val ik bijna om van de slaap en houden we het voor gezien. Robben moet weer door de regen naar huis en wij gaan naar onze kamer waar een zacht bed wacht.
Donderdagmorgen regent het nog steeds en lopen we de Royal Mile naar de St. Giles Cath├ędral. Daar heeft de koningin een vaste plek als ze in Schotland is. Het is een prachtige kerk met een heel mooi gewelfd plafond.


Als we weer buiten zijn regent het zo hard dat we onze route aanpassen en naar het Museum of Scotland gaan. Daar kunnen we droog het hele mooie museum bekijken. Maaike gaat naar de Mary Queen of Scots tentoonstelling, terwijl Olivia en ik naar de zalen over de industriele revolutie keken. We hebben stoommachines, stoomtreinen en zelf een vuurtorenlicht bekeken.


De computer sectie was kort en krachtig. De hele ontwikkeling paste in 1 kast tot en met de iPad.


We lunchen in Greyfriars Bobby, recht tegenover het museum. Daar komt Robben na z'n college naar toe en lunchen we samen. Ze hebben er heerlijk gingerbeer van het merk John Crabbie & co.
Robben bestelt meteen maar Haggis met tatties en swede (wat dit ook moge zijn. Verder eten we zalm, fish&chips en een vismandje. Het smaakt heerlijk.


Robben vertelt het verhaal achter deze pub. Het gaat over een hondje Bobby dat tussen 1858 tot 1872 niet van het graf van zijn baasje is geweken. Er staat een beeld van het hondje voor de deur. Z'n neusje blinkt omdat iedereen er even overheen aait.


Ik bestel nog een gingerbeertje nu wel met alcohol (4%) ook van Crabbie's. Maaike vindt deze lekkerder; ik vind de andere pittiger en lekkerder.
We gaan nog naar een volgepakt tweede hands boekwinkeltje op de grassmarket.Daarna wandelen we door de regen naar Robbens huis aan de Randolph place om op te warmen en dit bericht via zijn wifi te plaatsen.

Govert

Geen opmerkingen:

Een reactie posten