Geachte bezoeker

Mocht er in dit blog een link niet werken, meldt me dat dan graag even via een mailtje naar govert@riksen.tk of in een reactie op mijn nieuwste bericht.
Veel leesplezier gewenst bij mijn reisavonturen op dit blog!

zaterdag 14 augustus 2010

IFKS 13 augustus 2010

Weer een topdag! Volgens de windverwachting zou het een paar uur dobberen worden maar moesten we toch weer met een kracht 3 de mouwen flink opstropen. Na een uitstekende start konden we de 1e boei op een 4e plaats in het veld ronden. We hadden meer skûtsjes achter ons dan voor ons. Wat een geweldig gevoel. Vooraf werd ons een kado in het vooruitzicht gesteld indien we als team dezelfde focus aan de dag konden leggen als in Echtenerbrug! En dat heeft dan toch z'n uitwerking.
Nu de focus de rest van de zandloper vasthouden. En dat leek goed te gaan totdat we bij het ronden van de boei in de wielen werden gereden door het skûtsje van stad Sloten. We koersten keurig over bakboord op de boei af toen stad Sloten over stuurboord onze koers kruiste. Na onze herhaalde roep om bakboord claimde zij ruimte voor de boei. En volgens onze inschatting onterecht. Resultaat van deze manouvre waarbij beide skûtsjes hun uiterste best deden om de boei te ronden was dat zeker 4 skutsjes ons voorbij konden lopen. Uiteraard lieten wij dit niet op ons zitten en hesen de protestvlag. Die werd in 1e instantie met een protestvlag door Sloten beantwoord. En we hadden duidelijk gezien dat in het ronden van de boei het skûtsje van Sloten de boei had geraakt! Dus genoeg munitie voor in de protestkamer. In het vervolg van de strijd streek Sloten nog de vlag en verzocht ons hetzefde te doen. Maar dat hebben we uiteraard negatief beantwoord. Wat dachten ze wel! De wedstrijd uitzeilen en proberen de inmiddels opgelopen achterstand op de rest van het veld in te lopen. Dat vergde alles van de bemanning omdat we in het toch al kleine wedstrijdveld ook nog eens de skûtsjes van de b-klasse regelmatig in ons vaarwater hadden. Helaas konden we onze achterstand niet meer goedmaken en gingen we voorlopig als 9e over de finish. Want we hadden nog een protest te winnen dat ons mogelijk nog een plaatsje winst zou kunnen opleveren. Dus de regelboeken erbij en het pleidooi voor de jury voorbereiden.
In de protestkamer bleek de tegenpartij de twee harde feiten van ons protest knalhard te ontkennen. Het verhaal van de tegenpartij was inconsistent en incorrect. Helaas kregen we te horen dat het zijn woord tegen het mijne was en werd het protest, dat zo overduidelijk in ons voordeel beslist had moeten worden... afgewezen.
Weer een ervaring rijker. Wel jammer want we hadden hierdoor minstens vier plaatsen verloren. Een troost is dat tot nu toe alle startjes gelukt waren en we nu ook echt een ronde met de top in onze klasse mee konden varen.
's avonds hebben we nog een optreden van de briljantjes op ons oude volgschip en zingen we luid mee.. Nog een half kippetje bij de feesttent en dan naar bed. Morgen verder met de laatste IFKS dag.

- Posted using BlogPress from my iPad

Location:Lemmer

Geen opmerkingen:

Een reactie posten