Geachte bezoeker

Mocht er in dit blog een link niet werken, meldt me dat dan graag even via een mailtje naar govert@riksen.tk of in een reactie op mijn nieuwste bericht.
Veel leesplezier gewenst bij mijn reisavonturen op dit blog!

maandag 9 augustus 2010

IFKS Zondag 8 Augustus

Beste Zeilvrienden,

Het eerste IFKS weekend is bijna ten einde. Dat betekent één dag zeilen en één dag trainen, aangezien zondag traditioneel een rustdag is.Tijd genoeg voor trainen en schaven aan een goede trim en zeilvoering. Zeker na onze eerste teleurstellende uitslag van gisteren. Zeilen op een skûtsje is prima te doen, de beste zijn vraagt wel wat meer aandacht. En het begint met zorgen dat het schip gang krijgt en hoog aan de wind kan varen, twee dingen die het schip niet deed in onze wedstrijd zaterdag. Vandaar dat we deze morgen om 12 uur al weer op het water hard aan het trainen waren.


Stevig noordelijk windje op het noordelijk deel van het IJsselmeer zorgde ervoor dat we lekker aan de bak moesten. Geen reven in het zeil dus het water liep al snel weer over de gangborden. Veel dingen uitgetest op volle vaart en met wisselend succes. Uiteindelijk denken we een betere configuratie gevonden te hebben die moet zorgen dat we maandag op het IJsselmeer voor Stavoren een betere prestatie neerzetten dan zaterdag. Vannacht liggen we in de spoorhaven van Stavoren waar de ravage van het treinongeval nog zichtbaar is.


Wat een klap moet dat zijn geweest! De watersportwinkel waar die trein doorheen gegaan is niet meer dan twee zijgevels met een groot gat in het midden. We kijken er recht op uit vanaf ons volgschip De Zwarte Ruiter, een grote aak, die voor komende week ons nieuwe thuis zal zijn. Een drijvend, zeilend hotel met kachel, keuken, koelkast en koude douche. Zijn we morgen lekker wakker als we om 8 uur richting wedstrijdveld varen en de laatste voorbereidingen treffen voor de wedstrijd. Voorspelling voor de wind is niet meer dan 2 a 3 beaufort. In jargon noemen we dat licht weer en dat vraagt weer heel andere trim en zeilvoering dan de harde wind van de afgelopen dagen. We zullen zien wat het wordt maar de verwachtingen en het moraal zijn hoog. Vanaf 10 uur barst ´de striid op de Yselmar` weer los. Oant moan!- Posted using BlogPress from my iPhone

Location:Stavoren

Geen opmerkingen:

Een reactie posten