Geachte bezoeker

Mocht er in dit blog een link niet werken, meldt me dat dan graag even via een mailtje naar govert@riksen.tk of in een reactie op mijn nieuwste bericht.
Veel leesplezier gewenst bij mijn reisavonturen op dit blog!

zondag 8 augustus 2010

IFKS 6 en 7 Augustus

Blog van vrijdag 6 augustus.

Team Gerrit Ynze is er klaar voor! Met een goede training vandaag voor de dijk van Hindeloopen hebben we de laatste slagen geoefend, de zeilen optimaal getrimd en de commando’s nog eens doorgenomen. Met zo’n 30 andere skutsjes liggen we in de haven van Hindeloopen, waar zojuist de opening van het IFKS 2010 was. Wij hebben het vlaggetje in ontvangst genomen, dus mogen we morgen officieel van start. De wedstrijd voor onze klasse start om 10.00 uur. We hebben er zin in. Oant moarn!Blog van zaterdag 7 Augustus:

Vandaag hebben we onze eerste zeer spannende wedstrijddag afgerond.

De dag begon rustig. 10 miniten voor de start nam de wind toe tot 4 bft met vlagen van 5 bft. Voor de Gerrit Ynze zijn Dit geen ideale omstandigheden omdat de gy in verhouding tot de rest van de vloot 2 mtr korter is en minder zeil voert.

De GY is heel sterk van start gegaan en we kozen voor de stuurboordzijde van het kruisrak. Dit pakte minder goed uit waardoor we achter op het veld raakten. In het ruime rak liepen we behoorlijk in op de rest van het veld.

In het tweede kruisrak trok de wind verder aan. De golfslag nam toe en het werd nog moeilijker om onze hoogte te halen. Waardoor we niet Meer in staat warren onze achterstand in te lopen.

Uiteindelijk Een teleurstellende plaats maar de kop is eraf en we hebben nu ook i de wedstrijd geconstateerd dat ons team goed op elkaar is ingespeeld. Een mooi uitgangspunt voor de komende wedstrijden.


Morgen is er een rust-/ trainingsdag. Maandag starten we in stavoren. Wederom een spannende wedstrijd mer naar verwachting wederom 4 tot 5 bft maar Dan met zon.
- Posted using BlogPress from my iPhone

Location:Hindelopen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten