Geachte bezoeker

Mocht er in dit blog een link niet werken, meldt me dat dan graag even via een mailtje naar govert@riksen.tk of in een reactie op mijn nieuwste bericht.
Veel leesplezier gewenst bij mijn reisavonturen op dit blog!

zaterdag 14 augustus 2010

IFKS 14 augustus 2010

Gerrit Ynze blog 14 augustus 2010

Vanochtend om 06hr30 op en de baai voor Lemmer ziet eruit als een spiegel. Wat voor een dag gaat dit worden! Hebben we nu een windstille dag?
De weersverwachting geeft een windkracht van 1 beaufort, dat voorspelt eerder een drijfpartij dan een zeilwedstrijd.
Iedereen was wederom om half negen aan boord en het schip was gereed voor de strijd.
Na het uitvaren het schip "licht weer" gereed gemaakt. wat bij ons betekend dat de schoten zo ligt mogelijk gemaakt worden en dat alle rokers hun sigaretten staande bij moeten hebben.
De rook is om de wind richting goed te kunnen bepalen, daarbij moet het skûtsje zo stil mogelijk liggen en er mag niet of nauwelijks aan boord gelopen worden.
In het startschip kwam het witte kegel sein, een olympische baan. Daarna hebben we gelijk gekeken wat de startlijn ging worden, en hoe we deze moesten bevaren.
Met deze wind moeten we ook uitkijken niet te ver bij de startlijn vandaan te varen, want de vlaagjes waren niet betrouwbaar waardoor we stil zouden kunnen komen te liggen en de startlijn niet op tijd kunnen kunnen halen als het startsein klinkt.
We lagen op een goede positie op de startlijn en wederom hadden we een prima start. We voeren daarna in een vrije baan weg over het wedstrijdwater. Deze hele IFKS week hebben we alleen maar supergoede startjes gehad, daar ligt het bij ons niet aan.
Het werd een gevecht om de vlaagjes wind met de oude (te zware) zeilen goed te benutten
Sigarettenrook moest ons helpen om de zeilen zo optimaal mogelijk te trimmen. Uiteindelijk bleek dat wij dit veld wederom niet naar onze hand konden zetten. Vandaag konden we niet hoog genoeg aan de wind lopen. Daarnaast hadden we optimaal hinder van onze vaste driebladsschroef, terwijl de meeste andere skûtsjes over klapschroeven beschikken.
Finishen deden we helaas als laatste. We hebben deze week ontzettend veel geleerd en zijn als team zeer gegroeid.
Nadat we een groet hebben uitgebracht naar onze fans (veel!) op de wal hebben we onze zeilen voor het laatst deze competitie gestreken en even later lagen we weer in de haven van Lemmer met onze sponsorvlaggen in top. De fans waren weer in grote getale uitgerukt en deden zelfs "the wave" voor ons op de wal.

Om 14:00u zijn we nog het water opgeweest om de finale van de A klasse te bekijken. Het weer was heerlijk en we doken af en toe voor een verfrissende duik in het IJsselmeer.
We kijken terug op een spectaculair debuut. We hebben de meeste punten verzameld terwijl het eigenlijk de bedoeling was zo min mogelijk punten te hebben. We hebben onze vuurdoop doorstaan en met vallen en opstaan leren we elke dag weer meer over zowel onszelf als onze tegenstanders. We hebben een prachtig team en hebben erg veel lol beleefd. Ondertussen voelen we ons helemaal vertrouwd met dit skûtsje en hebben we de zeer specifieke Piipster skutsjetrim aardig in de gaten. De IFKS zit erop en het naseizoen met eendaagse wedstrijden begint in september.
Al met al na een week hard zeilen, werken en feesten zijn we moe, maar absoluut voldaan.

- Posted using BlogPress from my iPad

Location:Lemmer

Geen opmerkingen:

Een reactie posten