Geachte bezoeker

Mocht er in dit blog een link niet werken, meldt me dat dan graag even via een mailtje naar govert@riksen.tk of in een reactie op mijn nieuwste bericht.
Veel leesplezier gewenst bij mijn reisavonturen op dit blog!

dinsdag 24 juli 2012

Een natte dag

Maandagavond om 20:30 trekt de lucht dicht met hele dikke gitzwarte wolken. We zien aan alle kanten bliksemflitsen. Onze buren in de ACI haven zijn Nieuw Zeelanders en ze willen nog gaan barbequen. Als om 21:00u de hevige regenbui losbarst trekt één van hen gewoon een regenjas aan en draait het vlees af en toe. Ze komen uit Christchurch en Akaroa, de plek waar Robben en ik een paar jaar geleden met dolfijnen hebben gezwommen. De schipper Graham heeft deze boot 6 jaar geleden in de VS gekocht en zeilt er sindsdien met wisselende bemanning op rond. Hij denkt over 6 jaar misschien weer in NZ terug te zijn. Het echtpaar dat bij hem aan boord is heeft bij de aardbevingen hun huis verloren. Ze zeilen een tijdje mee om zich te bezinnen op de toekomst.


Dinsdag zou volgens de windguru de slechtste dag zijn tot nu toe. Dinsdag morgen schijnt de zon echter en is de lucht weer gewoon blauw. De temperatuur gaat weer snel richting 25+ graden. We besluiten op basis van de windguru voorspelling toch een extra dagje in deze luxe jachthaven te blijven. Dat is maar goed ook want tegen 12:00u trekt de lucht weer helemaal dicht en het regent tot een uur of 5.


Daarna zitten we weer lekker in het zonnetje. De bui van gisteravond bracht hier overigens de eerste regen sinds ca. 60 dagen. Volgens onze guru is het morgen weer mooi weer.

Location:ACI Dubrovnik

2 opmerkingen:

 1. Da's nou ook wat. Hebben ze al 60 dagen geen regen gehad en valt het net als jullie er zijn. Lijkt me wel krap als je dan met z'n 6-en in een zeilboot moet zitten, of valt dat wel mee?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Groeten uit Balk!
  Leuk te lezen over jullie avonturen. Ik ben benieuwd naar jullie verhalen en foto's, vooral van klassieke plekken als de Kroatische 'Chinese' muur.
  Jullie hebben een beetje van de regen genoten die wij vorige week hadden! Deze week is prachtig hier. Wij hebben Johan met DCF te logeren en doen veel verschillende dingen bij en op het water. Zie mijn email aan Olivia en de anderen.
  Morgen gaan JDCF weer naar huis om zich voor te bereiden op Feline's verjaardag op a.s. vrijdag.
  Veel plezier bij jullie tochten!
  oTjeerd

  BeantwoordenVerwijderen