Geachte bezoeker

Mocht er in dit blog een link niet werken, meldt me dat dan graag even via een mailtje naar govert@riksen.tk of in een reactie op mijn nieuwste bericht.
Veel leesplezier gewenst bij mijn reisavonturen op dit blog!

maandag 23 juli 2012

Epidaurum

Zondagmorgen ga ik met Robben in het bijboodje brood halen voor de brunch. We zwemmen in de baai en in de loop van de dag wandelen we langs de ruïnes van een oude romeinse villa. Boven op de helling bezoeken we het Mausoleum en genieten vervolgens van een lekker ijsje.


We besluiten om nog een nachtje in dit mooie baaitje te blijven. Terug op de boot zwemmen we nog een rondje voor de afkoeling en ik doe een middagdutje.
Rond 19:00u eten we op een terrasje aan de baai met uitzicht op onze zeilboot. Inmiddels is het bewolkt geworden en trekt de wind wat aan. Een heerlijke koele bries. Het blijft wel lekker warm.


We eten nog een ijsje op hetzelfde terrasje als vanmiddag. Op een supergroot engels jacht aan de kade zien we een man en vrouw uit de jacuzi stappen op het bovenste achterdek en opgevangen worden door personeel dat met handoeken klaar staat. Ze gaan de trap af en meteen aan tafel. Het personeel boven zien we vervolgens in de weer met doeken om alles af te drogen en op te poetsen. En zo liggen hier een stuk of 8 van die megajachten met personeel. Ze komen allemaal uit Engeland. We kunnen ons niet herinneren dat er hier 7 jaar geleden ook zulke grote megajachten rondvoeren. De recessie in Engeland treft blijkbaar niet iedereen. Ik doe het dan toch liever allemaal zelf op ons kleine bescheiden gehuurde jachtje ;-).
's Nachts begint het te waaien. Het zijn enorm harde vlagen en daartussen lijkt het bijna windstil. In de vlagen helt de boot behoorlijk. Gelukkig liggen de moorings goed vast en wij dus ook. Omdat we alle raanpjes in de boot open hebben waait het soms door de boot. Een zwoele warme wind. Iedereen slaapt door het geschommel en de geluiden slecht. Maandag morgen is de wind weer gaan liggen en na boodschappen gedaan te hebben gaan we naar de ACI marina in Dubrovnik. De jachthaven waar ze zo'n geweldig zwembad hebben. Daar tanken we diesel en krijgen we een ligplaats aan de andere kant van de ook hier aanwezige megajachten uit... jawel Engeland. Ondanks dat er Kingstown, George Town, Castle Town en Jersey achter op staat. De diverse bemanningen zijn druk in de weer met de waterspuit en de boenwas. Af en toe zie je een eigenaar stel over de steiger lopen met op 2 meter afstand iemand van de security. Ook wij gaan het zout van de boot spoelen en binnen gaat de lap erdoor. Daarna heerlijk hangen in het zwembad. Zoet water is voor de verandering best lekker. In de loop van de dag komt er weer wat bewolking. Tegen 18:00u weer vlagen, weer precies zoals voorspeld door de windguru. De kids liggen weer lekker in het zwembad. Achter ons komt een lichtgroene boot te liggen waarvan ik vermoed dat Eveline daar wel een tochtje op zou willen maken.


In deze haven hebben we weer WiFi en we krijgen weer wat nieuws mee van het front. Goed nieuws: In NL is deze week tot vrijdag mooi weer. Maar ook slecht nieuws: een gymleraar van de school van Olivia (en ex school van Lisanne en Robben) is samen met zijn vrouw eergisteren omgekomen bij een veerbootongeluk in Zanzibar.
Bizar.

Location:Dubrovnik

Geen opmerkingen:

Een reactie posten