Geachte bezoeker

Mocht er in dit blog een link niet werken, meldt me dat dan graag even via een mailtje naar govert@riksen.tk of in een reactie op mijn nieuwste bericht.
Veel leesplezier gewenst bij mijn reisavonturen op dit blog!

vrijdag 27 juli 2012

Het laatste plekje

Donderdagavond = pizza avond. Na de heerlijke pizza's lopen we een rondje in het stadje. 's avonds is het in Korčula drukker dan overdag. Op alle terrasjes zitten mensen en het is druk bij de vele souvenirkraampjes.
Vrijdagmorgen is de wind weer helemaal weg. Maaike gaat met de kids zwemmen in het nabijgelegen natuurzwembad. Ik zie ondertussen een aantal ingewikkelde vertrek pogingen van andere schippers. Er zijn er dus bij die het ook niet kunnen als het niet waait. We ontbijten in het zonnetje en rond 10:30u gooien we los en varen we richting het noord-westen, richting Hvar.


Op de motor stomen we redelijk door en als in de middag de wind precies uit de verkeerde kant komt besluiten we tegen de wind in door te motoren. We willen namelijk niet al te laat in Hvar zijn, want we weten dat het daar altijd druk is. Tegen 16:00u varen we de baai van het plaatsje binnen, maar er is geen plek meer vrij.
Als we het baaitje weer uitvaren zien we toch nog helemaal aan het eind een lege mooring. Dwars op de wind, achteruit, de boot dwars houden op de motor en wachten tot er iemand in het water springt en naar de wal zwemt om een achterlandvast vast te maken.


Net als we liggen propt zich er nog een bootje tussen met 10 Noorse jongeren aan boord. Met het nodige kunst en vliegwerk liggen ze na een half uurtje eindelijk goed vast. Als buitenste boot vangen wij alle golven op. Even later komt de havenmeester in een motorbootje langs voor de papieren. Om een of andere reden slaat hij de zojuist aangelegde Noren over. De dames bakken heerlijke gevulde omeletten. Na het eten gaan we aan wal en verkennen we het zeer knusse en toeristische plaatsje.


Na een ijsje lopen we over het plein waar een man heel kunstig staat te zingen, gitaarspelen, harmonica en drummen. En dat allemaal tegelijk. Hij heet Jimmy en komt uit Florida.


Erg knap en ook mooi. Maaike gaat nog met de kids nog de lange trappen omhoog naar het oude fort. Ik besluit beneden te blijven en m'n heup wat rust te gunnen. Luisterend naar Jimmy, zittend op een bankje schrijf ik dit stukje blog.


Ik heb zelfs een WiFi gevonden hier op dit plein. Helemaal mooi. Alleen spelen de eindeloos lange kerkklokken nu door de muziek;-) Nummers van Chris Cristofferson, de Beatles, John Denver, U2...
'I still have not found what I'm looking for'. En iedereen op het plein zingt mee. Jimmy kan het echt heel goed.

Govert

Location:Hvar

Geen opmerkingen:

Een reactie posten