Geachte bezoeker

Mocht er in dit blog een link niet werken, meldt me dat dan graag even via een mailtje naar govert@riksen.tk of in een reactie op mijn nieuwste bericht.
Veel leesplezier gewenst bij mijn reisavonturen op dit blog!

zaterdag 28 juli 2012

Hvar - Primošten

Vrijdagavond ben ik helemaal vergeten te melden dat Jimmy op het marktplein in Hvar ook prachtige nummers van Bob Dylan speelde.


En ook nog was ik vergeten te schrijven dat er een paar vissers op de kade voor een visrestaurant een minstens twee meter lange tonijn aan het versnijden waren. Wat een enorme vis is dat... (was dat).


's Avonds laat, toen alle tonijnsteaks eraf gesneden waren, lag de kop als trofee in de vitrine voor het restaurant. De andere wissen vallen in het niet bij zo'n bullebak.
Ook had ik nog niet gemeld dat we ons afgevraagd hebben hoe de 10 zeer rustig ogende Noorse buren op een 35 voets zeilboot zouden slapen. Met z'n drieën of vieren in een tweepersoons kooi? Van de drie jongens had er ééntje, zo leek het, wat zeilervaring. De zeven meisjes bleven tijdens het aanleggen heel rustig in de kuip zitten en aten snoep en chips, terwijl de jongens een half uur bezig waren met het aanleggen, het ontwarren van landvasten en het weer loskrijgen van verkeerd belegde kikkers.


Olivia moest steeds lachen om wat er allemaal verkeerd ging. Zaterdagmorgen wisten we het antwoord op de vraag hoe ze zouden slapen. Namelijk ze slapen niet... Ze kwamen om ca. 04:30u terug uit de disco om vervolgens nog een enorme herrie te maken aan boord. De rustige meisjes van overdag waren veranderd in gillende keukenmeiden. Ze gingen nog zwemmen en aan het gehoest van één van de meisjes maakte ik op dat ze bijna verdronk, in elk geval een aardige slok zout water had binnen gekregen. Ze schreeuwden vanaf hun boot naar andere kroegenlopers op de wal en één van de meisjes gilde steeds als een mager speenvarken (citaat van Maaike: 'she squealed like a pig').
Rond 06:30u toen de zon al weer redelijk fel brandde gingen ze één voor één naar beneden en werd het weer stil. Nagenoeg alle luiken en raampjes hadden ze dichtgedaan. Hoe houden ze het daarbinnen uit? Ze slapen niet, maar liggen waarschijnlijk in coma...
Om 9:00u kan Jonas het niet laten om met een harde gil in het water te springen, hopend dat de Noorse buren er van wakker worden. We maken los en zetten opnieuw koers naar het noord-oosten. Als er al wind is komt hij precies van de verkeerde kant, dus motoren we maar weer. De zon brandt weer flink op onze bimini en met een koel zeewindje is het goed uit te houden in de schaduw. Als het even waait zeilen we op de fok, maar na een half uurtje is de wind alweer op. rond 15:00u varen we het kleine haventje van Primošten binnen. Het één na laatste niet gereserveerde plekje is voor ons. We liggen direct aan de terrasjes van een paar restaurants. Op 2 meter afstand van onze spiegel zitten mensen te eten. Door het ontbreken van een zeewindje loopt de wel temperatuur snel op. Snel zwemmen aan het strandje dus. Daarna laat ik me verwennen met een massage op het strandje. We eten op een terrasje met uitzicht op onze boot. Het terrasje dat we kiezen is toevallig het terrasje met Hollandse blauwe Bavaria parasols.


We zien steeds allerlei mannen foto's maken van hun vrouw voor onze boot. Dan blijkt dat we de grootste zeilboot hebben aan deze kade. Haha wat een bak. Er liggen hier veel kleinere jachten dan in de vorige havens én het is maar en klein rijtje...

Location:Primošten

Geen opmerkingen:

Een reactie posten