Geachte bezoeker

Mocht er in dit blog een link niet werken, meldt me dat dan graag even via een mailtje naar govert@riksen.tk of in een reactie op mijn nieuwste bericht.
Veel leesplezier gewenst bij mijn reisavonturen op dit blog!

woensdag 30 december 2009

The long and winding road naar Milford Sound

Net als in Auckland ligt er in Queenstown een oude America cupper. Dit doet me natuurlijk meteen aan het skûtsjesilen denken ;-)Vanwege een aantal technische problemen aan onze campervan waren we genoodzaakt om nog even bij de Jucy in Queenstown langs te gaan. Aldaar konden onze problemen, zoals het niet werken van de 220V stroom en een loszittende tafelpoot, redelijk snel opgelost worden. Gelukkig want we willen natuurlijk de magnetron en koelkast weer gebruiken.
Rond kwart voor vier konden we op weg gaan naar Milford Sound!
Het was een lange rit, maar er was meer dan genoeg te zien om ons bezig te houden.
Zo kwamen we langs een prachtige oude stoomtrein-junkyard in Kingston, voor mijn meekijkende collega's heb ik een foto bijgevoegd.Later passeerden we de 45e breedtegraad.En verder:
mooie uitzichten over verschillende meren en enorme bergen, met sneeuw, beekjes en kleine watervalletjes.Helaas begon het wel te regenen en de wind was erg hard. Door de regen en wind waren de mirror lakes niet spiegelglad. Later hagelt het ook. Dit weer hoort bij dit gebied. Het is één van de natste plekken in NZ.
Tot slot moesten we door een lange onverlichte tunnel. Aan de andere kant was het jammergenoeg even slecht weer. Na wat rondrijden bij Milford Sound zoeken we een slaapplaats, het was namelijk al half 9 toen we daar aankwamen. Wegens gebrek aan een camping besluiten we op een parkeerplaats te blijven staan voor de nacht.
's nachts vallen er nog fikse buien. Er zijn hier veel kleine muggen.
De volgende morgen, de 30e, is het koud. Maar er is blauw te zien tussen de wolken.
Bij veel parkeerplaatsen zijn uitstekende toiletten (met toiletpapier) en wasgelegenheden. Het toiletpapier is overigens niet geperforeerd en scheurt altijd verkeerd. Vaak in de lengterichting. De campings zijn daarnaast voorzien van warme douches, een keuken, laundry, BBQ plaatsen en vaak een zwembad. We hebben hier overigens alleen in grotere dorpjes gsm dekking. 3G is er alleen in een paar grote steden.Milford Sound is beautiful. We vertrekken om 09:15 met een boot door de 16km lange fjord. Prachtige watervallen en mooie wolkenpartijen. Het weer is zeer veranderlijk. De ene keer regent het en even later schijnt de zon. Het smelt en regenwater van de rotsen spoelt rijk aan voedsel in het zoute zeewater en vormt zo een laag van enkele meters dik. Hierdoor is de fjord naast een kraamkamer voor vissen, ook een plek waar op 6m diepte vissen zwemmen die normaal op 60m diepte leven. We bezoeken ook het onderwaterobservatorium en kijken op ca 10m diepte in deze bijzondere fjord.Location:Stone St,Wanaka,Niew Zeeland

6 opmerkingen:

 1. very nice Govert, sounds like you are having a lot of fun, sounds absolutely fantastic. I am so happy for you both!!! enjoy!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. and you are still alive and kicking as well, you do need scissors or a knife for the toilet paper!!!! it is thick!!!!lol ahhahahaha...maar je komt er vanzelf wel achter......We are all very pleased that you are having such a great time, enjoy it to the fullest!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. eveline den Heijer31 december 2009 om 07:50

  Hi Govert,

  Heb net een lange reactie gestuurd naar je mailadres....
  Laat even weten of je het hebt ontvangen anders typ ik alles over in dit vak.....
  Ik print het even uit en dan typ ik het wel over....
  Wat heerlijk dat jullie het zo leuk hebben en wat een prachtige natuur!
  DE volgende keer ga ik ook eens naar het Z. eiland. Geniet!
  Eveline

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hi
  Op de drempel van het oude jaar even een berichtje van mij. Heel leuk om jullie reisverslag te lezen, het eerste wat ik doe 's morgens. We doen het hier een stuk rustiger aan, desondanks vliegen de dagen voorbij. De sneeuw is gesmolten en de honderden meters lichtjes waarmee Toon de tuin versierd heeft zijn weer zichtbaar! De kerstboom begint langzaam uit te vallen, hij is prachtig, heel groot met allemaal zilveren en witte dingen er in. Gisteren enorm veel kaarsvet van het parket en de open haard moeten krabben, want slechte kaarsen gebruikt...mooi maar slecht! De resten kalkoen zijn bijna op, we maken ons op voor oudejaar. Jonas, Olivia en Maaike komen hier rond half 6, ze gaan 's nachts weer terug ivm Blake. Jammer dat Joy zo moeilijk doet tegen andere honden, het is niet anders... Floris is in Amsterdam die avond, dus Toon zal het druk hebben met het vuurwerk. Heel misschien komen Martin en Ingrid nog. De grootafnemers van oliebollen zijn er niet dit jaar, dus ik zal zuiniger moeten inkopen dan vorig jaar. Ook toen had ik over, die heb ik alle 20 ingevroren voor als Max zou komen; helaas waren ze niet echt meer lekker in de zomer! We denken aan jullie, laat even horen waar je bent met oudjaar! Ergens op een bergtop in de sneeuw of bij een mooi meertje...ik hoor het graag. Oudejaarsknuffel van mij, Liefs, Eveline
  (geplaatst door Toon)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hi Robben en Govert,

  Ja hoor, oma heeft ook 'ns even doorgescrold en ziet dat ze kan reageren!
  Wat doen jullie ontzettend veel leuke en aparte dingen! Voor veel geldt: jammer dat het zo ver weg is, maar als ik hoor over de hoogtes die jullie overwonnen hebben, dan hoeft het voor mij niet meer. Dat jullie dat durfden!!Ga je dat volgend jaar met Jonas weer doen, Govert?
  Mannen, een heel gelukkig nieuwjaar en zorg dat jullie weer heel thuiskomen.
  Liefs van Tjeerd en Emmy

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ha Govert!

  Zie er allemaal prachtig uit!
  Geniet ervan en goede start van 2010, tot snel!

  Gr Rob

  BeantwoordenVerwijderen