Geachte bezoeker

Mocht er in dit blog een link niet werken, meldt me dat dan graag even via een mailtje naar govert@riksen.tk of in een reactie op mijn nieuwste bericht.
Veel leesplezier gewenst bij mijn reisavonturen op dit blog!

dinsdag 29 december 2009

Queenstown

Een prima slaapmiddel is zo'n DVD. Tijdens het derde filmpje val ik al in slaap. Het was een lange dag...
We moeten dinsdagmorgen de 29e weer vroeg op. Om 7:30u zijn we downtown en maken we ons klaar voor de jet-boat en de rafting tocht op de Shotover river.De jetboat was supergaaf. Met 500pk over een ondiepe rivier tussen de rotsen door. Een maximumsnelheid van 85km per uur. Soms rakelings langs een rots. Met af en toe 360 graden pirouettes.
Daarna krijgen we wetsuits aangemeten en gaan we in een bus. We rijden over 'skippers road', een smal gravelweggetje dat ooit door Chinezen is aangelegd voor de goudzoekers. In de rivier waar we raften werd namelijk ooit goud gedolven.
Na een uitgebreide instructie gaan we het water op. Daar oefenen we nog vaak de verschillende commando's. De stroomversnellingen zijn spectaculair. We verliezen af en toe een roeier, maar kunnen ze weer oppikken. Bij de laatste gaan we te snel naar beneden en slaat het vlot om. Als je niet op tijd je mond dicht hebt krijg je een 4 graden koude hap water binnen.
Even slikken en snel weer in de boot dus.
Terug in Queenstown eten we een ijsje terwijl we op de foto's wachten.
Het weer is super. De verwachting is echter dat het de komende 2 dagen koud zal zijn en regenachtig. Een mooi moment om de camper te pakken en naar Milford Sounds te rijden.


- Posted using BlogPress from my iPhone

3 opmerkingen:

 1. Heftige vakantie heren!
  Het klinkt allemaal fantastisch wat jullie ondernemen.
  Pas maar op dat jullie geen adrenaline-junkies worden.
  Wij doen het hier rustig aan, en moeten uitkijken dat we geen
  terror-chillers worden.
  Liefs van Maaike & Olivia

  BeantwoordenVerwijderen
 2. jammer van het weer. het is hier een beetje bewolkt maar nog steeds warm genoeg voor een korte broek en zwemmen. het moet morgen weer super weer worden dus ik hoop dat je ergens lekker kan zitten.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Haha dit heb ik ook gedaan! Ongelovelijk gaaf he die jetboat!? Ik heb ergens anders op het zuidereiland er nog een gepakt, maar die was veel minder spannend. Dit is absoluut de beste van NZ. En raften daar is helemaal gaaf.. Hadden jullie ook die laatste drop door een tunnel? Je kan gewoon naast de boot drijven he?

  Mijn eerste reactie, ik heb een drukke jaarswisseling achter de rug.. Ahem. Maar gaaf dat jullie toch naar het zuiden zijn gegaan, veel mooier toeren!

  BeantwoordenVerwijderen