Geachte bezoeker

Mocht er in dit blog een link niet werken, meldt me dat dan graag even via een mailtje naar govert@riksen.tk of in een reactie op mijn nieuwste bericht.
Veel leesplezier gewenst bij mijn reisavonturen op dit blog!

vrijdag 1 januari 2010

Nieuwjaarsdag

Op Nieuwjaarsdag slapen we uit en als we wakker worden schijnt de zon.
Govert is op verschillende plekken gestoken door sandflies. Dat zijn die kleine muggetjes. Ze zien er als een fruitvliegje uit maar kunnen gemeen steken.
Tegen 12 uur zijn we bij de Franz Josef gletsjer. Een indrukwekkend gezicht. Het ijs is blauw getint. Ook de riviertjes die van het ijswater zijn zijn bijzonder blauw.

We rijden langs de kust naar het noorden. Een weg dwars door de jungle. Met prachtige stranden en baaien aan de linkerkant en oerwoud en bergen rechts. Je bent geneigd om bij elke bocht stil te staan om even een foto te nemen. Maar zoals Robben zegt: het is allemaal zo mooi, je wordt er gewoon moe van.
Overal liggen dode aangerede Possums op de weg. Maar een bordje met 'pas op, overstekende Possums' hebben we niet gezien.


Op deze state highway zijn er regelmatig bruggen waar maar één rijstrook over gaat. Vaak rij je over houten planken. Bij één brug delen we de weg zelfs met de spoorlijn.


Bij Hokitika hebben weer even gsm ontvangst en SMS'en we met Max. We doen een paar boodschappen en rijden verder. Even later maken we een wandeling door rotsformaties van prachtige lijsteen. Het lijkt te bestaan uit op elkaar gestapelde pannekoeken.


Westport rijden we voorbij. We gaan nu weer naar het oosten. Een enorm kronkelweggetje langs een bergriviertje. Rond 7:30 bereiken we Nelson. Daar willen we een nieuwe poging doen en hebben we de volgende dag om 1pm een sky-dive afgesproken.


We genieten nog van een prachtige zonsondergang en eten een lekkere steak. Het nieuwe jaar is goed begonnen. We hebben prachtig weer gehad en zo ongeveer de hele dag gereden. Een kleine 500km is heel wat over deze weggetjes.

- Posted using BlogPress from my iPhone

Location:Golf Rd,Nelson,Niew Zeeland

Geen opmerkingen:

Een reactie posten