Geachte bezoeker

Mocht er in dit blog een link niet werken, meldt me dat dan graag even via een mailtje naar govert@riksen.tk of in een reactie op mijn nieuwste bericht.
Veel leesplezier gewenst bij mijn reisavonturen op dit blog!

donderdag 19 juli 2012

De haven is vol

Vannacht was het nagenoeg windstil en daalde de temperatuur tot zo'n 25 graden. Zo koud hebben we het hier nog niet gehad. Het voelt heerlijk koel aan. Als de zon begint te schijnen loopt de temperatuur al snel weer op naar zo'n 35 graden (of meer). Dan is het op een zeilboot zonder airco prima uit te houden. Snel het water op dus.


We willen vandaag naar het plaatsje Korčula varen dat aan het andere einde van dit langerekte eiland ligt. Her plaatsje waarvan ze zeggen dat Marco Polo daar geboren is. Zeggen, want bewijs is er niet. De lokale Dalmatiers vertellen dat hij er wel gewoond heeft, maar dat hij nooit de zee op is geweest. Hij zou de verhalen van zeelieden die in het haventje afmeerden opgeschreven hebben als ware het zijn eigen ontdekkingareizen. Het klinkt ongeloofwaardig,maar past wel bij de Dalmatiers die lui genoemd worden. Zelf vinden ze zich niet lui, maar alleen wat trager. Dat moet ook wel want het is hier bijna altijd 's zomers 35 - 40 graden.


Het waait zo weinig vandaag dat we de motor bijzetten omdat we anders te laat in Korčula zijn en de haven wellicht al vol is. Helaas maakt het niet uit want als we er om 16:00u zijn is hij al vol en worden we weggestuurd. In het baaitje om de hoek hebben we verschillende ankerpogingen gedaan, maar het anker houdt niet. We besluiten door te varen naar Lumbarda, een haventje ten zuiden, maar ook daar is geen plek. De wind is weer flink aangewakkerd zo aan het eind van de middag (4 à 5 Bft). We vinden gelukkig nog een rustig baaitje waar we voor anker kunnen.


Maaike en Jonas zijn sportief en zwemmen een stuk of 15 rondjes om de boot en ik kijk toe en drink een lekker koud laatste biertje uit de koelkast. Het is inmiddels al 19:00u als we aan eten beginnen te denken. We hebben nog pasta, een paprika wat tomaten en kikkererwten. Anders dan we ons voorgesteld hadden vanmorgen, maar wel lekker!
We gaan morgenochtend wel naar Korčula.

Govert

Location:Korčula

1 opmerking:

  1. Mooi om jullie reis zo te volgen. Ben jaloers op jullie nachttemperatuur. Zou willen dat wij dat overdag op Jersey eens gaan halen.

    BeantwoordenVerwijderen