Geachte bezoeker

Mocht er in dit blog een link niet werken, meldt me dat dan graag even via een mailtje naar govert@riksen.tk of in een reactie op mijn nieuwste bericht.
Veel leesplezier gewenst bij mijn reisavonturen op dit blog!

dinsdag 17 juli 2012

Stevige zee

Na heerlijk geslapen te hebben in Vis heb ik vanmorgen een paar rondjes om de boot gezwommen. Dat is pas lekker wakker worden!
Ik roei met Maaike en Jonas in het bijbootje naar de wal om brood te halen en wat andere boodschappen te doen. Jonas heeft nog geprobeerd om terug te roeien om de anderen op te halen, maar staakte zijn poging halverwege omdat hij in plaats van tegen de wind in, met de wind meeging ;-(.


Onze roeikampioen Robben is toen naar de wal gezwommen en heeft het bootje teruggeroeid. Tijdens ons verrukkelijke ontbijt in de kuip zien we plots een rieten hoedje voorbij drijven. Olivia springt meteen het water in en scoort een mooi zonnehoedje. Even later maken we los en zeilen op de fok de baai uit. We zetten koers naar Biševo, een klein eilandje ten westen van Vis. De golfslag uit het noorden wordt steeds hoger. Olivia kreeg door het rollen van de boot weer last van zeeziekte. Tegen de voorspelling in wakkerde de wind behoorlijk aan (zeker 5 Bft). De golven worden metershoog en vlak voor het eilandje breekt er een hoge golf achter me en klapt achter in de kuip. Ik wordt daardoor kledder nat ;-(
Lisanne begint zo langzaam maar zeker ook wat wit weg te trekken. Ze vond het echt eng.
We varen naar de westkant een baaitje van Biševo in en maken vlak voor een mooi strandje vast aan een mooring. Een collega van me tipte deze plek vlak voordat we vertrokken naar Kroatie (bedankt Jan).


De wind wakkert nog meer aan en we brengen een hele lange lijn uit naar de wal vanaf het achterschip om zo veel mogelijk met de kop naar de ingang van de baai te liggen. Dit voorkomt het rollen van de boot een beetje.
Rond 15:00u eten we aan boord een vitaminerijke salade. Het middel tegen scheurbuik;-). De borden moeten we vasthouden want alles vliegt anders van tafel. We willen het natgeworden beddegoed in de zon en wind drogen. Het waait echter zo hard dat we alles maar binnen hangen. Omdat de voorspelling is dat er vanavond en vannacht minder wind komt en dat de windrichting gunstiger wordt. Besluiten we hier vannacht te overnachten. Bovendien willen we vanavond nog in het visrestaurantje aan het strandje eten. Hopelijk neemt de deining nog af zodat we niet zo rollen. Tegen acht uur gaan we naar het terrasje onder een palmbladeren dakje. De zon is net achter de berghelling dus de temperatuur is nu wat aangenamer. We eten een fantastische visschotel met hele grote gamba's, inktvis en tonijn. De jongens roeien ons in twee etappes terug en ondanks de schommelende boot slapen we snel.

Govert

Location:Biševo

Geen opmerkingen:

Een reactie posten